Karađorđeva šnicla je jelo koje izgleda kao da je izuzetno teško spremiti kod kuće, a zapravo nije tako. Trebaju vam provereno dobre namirnice poput starog kajmaka, neke kavlitetne pršute i naravno svinjskog filea. Nije potrebno mnogo muke, a osnovno je da bi jelo bilo dobro da se meso istanji čekićem. Tu vam treba malo snage, ali zaista, rezultati su takvi da će vredeti.
U nastavku pogledajte recept za jelo koje je u Srbiji veoma cenjeno i obožavano.
Sastojci:
- 500 g svinjskog filea
- 150 g kajmajka
- 150 g suvog mesa
- 3 jaja
- prezle
- ulje ili mast
- brašno
- so
- biber
Priprema:
Na svinjskom fileu odstraniti žilice, iseći na veće komade, pa izudarati čekićem da se meso istanji. Potom pokrijte folijom pa ponovo udarajte meso čekićem da se istanji. Treba da bude tanko kao papir, a onda preko posolite i pobiberite. Na sredinu mesa stavite pršutu dva tanka parčeta i kajmak. Ivice dodatno istanjite, pa savijte ka unutra i urolajte. Pokrijte providnom folijom i ostavite u frižideru na jedan sat.
Potom pripremamo poh. Nakn što ste meso izvadili iz frižidera uvaljajte ga u brašno. Potom, u posebnoj činiji umutite tri jaja viljuškom i meso uvaljajte u ta jaja. Za kraj, meso ide u prezle. Potom, ponovo u jaja i na kraju u prezle.
Stavite tiganj na ringlu da se zagreje, a potom pržite meso tek kada je ulje vrelo. Gotovo je kada dobije zlatnu koricu sa obe strane.
Prijatno!
Komentari (0)