Izlivena krompiruša je staro, tradicionalno jelo koje se nekad često pravilo. U pitanju je jedna vrsta pite sa krompirom ali bez kora, što dodatno ubrzava ceo postupak. Najčešće se jede za doručak, pravi se očas posla i imaćete zdrav i kvalitetan obrok za sebe i celu porodicu.
Krompiruša može da se ponese i na posao, a ovakav doručak je mnogo bolji nego da kupujete brzu hranu ili pecivo u pekari.
Srećna republika vam poklanja recept za izlivenu krompirušu.
Sastojci:
- kilogram krompira
- 4-5 jaja
- 200-250g sira-trapist, edemir
- 100-150g kobasice
- 200 g parizera
- 150 g brašna
- 50-100 ml ulja
- so, biber, origano i peršun
Priprema:
Očistite krompir i izrendajte ga, a onda u njega dodajte: so, jaja, kobasice, parizer, trapist sir(koji su takođe izrendani), ulje, brašno i začine. Sve dobro izmešajte i izlijte u pleh pa pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 15 minuta a onda smanjite temperaturu na 180 stepeni Celzijusa i pecite još 30 minuta.
Komentari (0)