Jela sa mesom

DA LI STE PROBALI IZLIVENU KROMPIRUŠU: Savršena za doručak, pravi se očas posla, a može da se ponese i na posao! (FOTO)

Pripremite zdrav obrok za sebe i svoju porodicu.

03.11.2023 08:00

DA LI STE PROBALI IZLIVENU KROMPIRUŠU: Savršena za doručak, pravi se očas posla, a može da se ponese i na posao! (FOTO)
shutterstock.com

Izlivena krompiruša je staro, tradicionalno jelo koje se nekad često pravilo. U pitanju je jedna vrsta pite sa krompirom ali bez kora, što dodatno ubrzava ceo postupak. Najčešće se jede za doručak, pravi se očas posla i imaćete zdrav i kvalitetan obrok za sebe i celu porodicu. 

Krompiruša može da se ponese i na posao, a ovakav doručak je mnogo bolji nego da kupujete brzu hranu ili pecivo u pekari. 

Srećna republika vam poklanja recept za izlivenu krompirušu. 

Sastojci:

  • kilogram krompira
  • 4-5 jaja
  • 200-250g sira-trapist, edemir
  • 100-150g kobasice
  • 200 g parizera
  • 150 g brašna
  • 50-100 ml ulja
  • so, biber, origano i peršun

 

Priprema:

Očistite krompir i izrendajte ga, a onda u njega dodajte: so, jaja, kobasice, parizer, trapist sir(koji su takođe izrendani), ulje, brašno i začine. Sve dobro izmešajte i izlijte u pleh pa pecite na 200 stepeni Celzijusa oko 15 minuta a onda smanjite temperaturu na 180 stepeni Celzijusa i pecite još 30 minuta.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)