Palačinke su omiljena poslastica mnogima. Često ih većina voli kao slatke, međutim, ne treba zanemariti da one mogu i kao slane biti vrlo ukusne. Zahvaljujući inovacijama u receptima, mnogi su pronašli nove načine kako bi uživali u ovom jelu od testa. Srećna Republika donosi vam način pripreme pohovanih palačinki za ručak koji će vas potpuno oduševiti.
Sastojci:
Za palačinke:
- 200 g glatkog brašna
- 2 jajeta
- 200 ml mleka
- 200 ml vode
- 2 kašike ulja
- 2 prstohvata soli
- jedna kašikica šećera
Za nadev:
- 150 g šunke ili parizera
- 150 g kobasice
- 200 g bilo kojeg sira (gauda ili mocarela, trapist)
+500 ml ulja za prženje
Za prezle:
- brašno
- prezle
- 2 jajeta
Priprema:
Napravite palačinke spajanjem svih sastojaka i mućenjem mutilicom ili mikserom. Ukoliko je smesa pregusta dodajte malo mleka. Kada ispečete palačinke, uzmite jednu po jednu i ređajte na njih salamu ili kobasicu (ko voli jači ukus) a onda ih zarolajte. Uzmite tri male posude. U jednu sipajte brašno, u drugu prezle i u treću umutite dva jajeta, po potrebi tri.
Kada ste urolali svaku palačinku stavite je prvo u brašno pa u izmućena jaja i na kraju je uvaljajte u prezle da bude skroz prekrivena. U manju dublju šerpu stavite ulja koliko da prekrije palačinke. Kada je ono zagrejano ubacite po dve i pecite ih 1-2 minuta sa svake strane. Kada se ispeku, stavljajte ih na ubrus kako bi on upio višak ulja.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)