Jela sa mesom

ONE SU PRAVA BOMBA OD OBROKA, ALI VREDE SVAKOG ZALOGAJA! Pohovane palačinke koje će probuditi sva vaša čula i napuniti vas energijom! (FOTO)

Omiljen obrok mnogih od nas ali na ovaj način pripremljene će vas raspametiti.

28.09.2023 08:00

ONE SU PRAVA BOMBA OD OBROKA, ALI VREDE SVAKOG ZALOGAJA! Pohovane palačinke koje će probuditi sva vaša čula i napuniti vas energijom! (FOTO)
shutterstock.com

Palačinke su omiljena poslastica mnogima. Često ih većina voli kao slatke, međutim, ne treba zanemariti da one mogu i kao slane biti vrlo ukusne. Zahvaljujući inovacijama u receptima, mnogi su pronašli nove načine kako bi uživali u ovom jelu od testa. Srećna Republika donosi vam način pripreme pohovanih palačinki za ručak koji će vas potpuno oduševiti.

Sastojci:

Za palačinke:

  • 200 g glatkog brašna
  • 2 jajeta
  • 200 ml mleka
  • 200 ml vode
  • 2 kašike ulja
  • 2 prstohvata soli
  • jedna kašikica šećera

Za nadev:

  • 150 g šunke ili parizera
  • 150 g kobasice
  • 200 g bilo kojeg sira (gauda ili mocarela, trapist)

+500 ml ulja za prženje

Za prezle:

  • brašno 
  • prezle
  • 2 jajeta

 

Priprema:

Napravite palačinke spajanjem svih sastojaka i mućenjem mutilicom ili mikserom. Ukoliko je smesa pregusta dodajte malo mleka. Kada ispečete palačinke, uzmite jednu po jednu i ređajte na njih salamu ili kobasicu (ko voli jači ukus) a onda ih zarolajte. Uzmite tri male posude. U jednu sipajte brašno, u drugu prezle i u treću umutite dva jajeta, po potrebi tri.

Kada ste urolali svaku palačinku stavite je prvo u brašno pa u izmućena jaja i na kraju je uvaljajte u prezle da bude skroz prekrivena. U manju dublju šerpu stavite ulja koliko da prekrije palačinke. Kada je ono zagrejano ubacite po dve i pecite ih 1-2 minuta sa svake strane. Kada se ispeku, stavljajte ih na ubrus kako bi on upio višak ulja. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)