Jela sa mesom

OVAKO SOČAN SENDVIČ JOŠ NISTE PROBALI: Kajgana sa tost hlebom i parizerom oduševiće vas na prvi zalogaj(VIDEO)

Doručak koji će cela porodica obožavati.

19.09.2023 12:00

OVAKO SOČAN SENDVIČ JOŠ NISTE PROBALI: Kajgana sa tost hlebom i parizerom oduševiće vas na prvi zalogaj(VIDEO)
Instagram-foodnetwork

Doručak je glavni obrok i trebalo bi započeti dan kaloričnim jelom koji po pravilu sadrži proteine. Mališanima je doručak veoma bitan i po svaku cenu bi trebalo izbegavati niskokalorično mleko sa pahuljicama ili razne vrste popularnih "mazalica". 

Srećna Republika predlaže vam da iskoristite namirnice koje već imate u frižideru, ali koje ćete tako pripremiti da će vaše dete uvek pojesti sve i tražiti još. 

Recept za jednostavan sendvič od omleta sa kačkavaljem na Instagramu pregledan je više miliona puta i postao je omiljen među gledaocima. Jednostavan, a tako popularan recept je inspirisan videom jednog uličnog prodavca hrane iz Indije, a svako ga može napraviti kod kuće, što vam savetuje i Srećna Republika.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Food Network (@foodnetwork)

Sastojci:

  • dva parčeta tost hleba
  • praziluk ili mladi luk, po želji
  • so, po želji
  • dva jaja
  • dve kriške kačkavalja
  • nekoliko niti šunke/ parizera
  • malo ulja za prženje

Priprema:

Iseckajte malo praziluka ili mladog luka. Umutite kajganu od dva jaja, pa malo posolite i dodajte u to luk. Sve to stavite u tiganj na koji ste prethodno sipali malo ulja. Odmah stavite dva parčeta tosta jedno pored drugog i to tako što ćete u smesu okrenuti jednu, pa drugu stranu. 

Pošto se jedna strana dobro zapeče, okrenite celu kajganu na kojoj su ova dva parčeta tosta, pa zapecite i tu drugu stranu. Dok se i druga strana kajgane sa tostom peče, stavite po parče kačkavalja u listiću ili bilo kog drugog kačkavalja. Na video snimku nije navedeno, ali pored kačkavalja možete staviti i po parče ili dva šunke ili parizera. Spojte ova dva parčeta hleba i pritisnite ih jače da se sjedine.

Ukoliko vam delovi kajgane ostanu van hleba, u toku pripreme ih ubacite unutra.

Uživajte u doručku!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)