Tetka Saveta

Da li ste se ikad zapitali kako se U RESTORANIMA SPREMA KAJGANA? Ovo bi svi trebalo da znaju!

Profesionalni fotograf Džes Moses slučajno je otkrio veliku kuvarsku tajnu i čak je uspeo da fotografiše potpupak pripreme najrasprostranjenijeg obroka za doručak.

28.09.2022 11:01

Da li ste se ikad zapitali kako se U RESTORANIMA SPREMA KAJGANA? Ovo bi svi trebalo da znaju!
Foto: Shuterstock

Sigurno ste primetili da je omlet koji pripremate kod kuće i onaj koji jedete u restoranu drugačiji. Profesionalni kuvari koriste jedan veoma jednostavan trik za savršenu kajganu. Jelo napravljeno na taj način je ukusnije, ima bolju teksturu i tako nećete rizikovati da vam jaja zagore prilikom pečenja.

@freshlysnapped Ever wondered how restaurants make the perfect scrambled eggs? Here’s your answer! #scrambledeggs #fyp #asmr #asmrsounds #asmrvideo #asmrtiktoks #foodhack #scrambledegg #egghacks ♬ original sound - Jess Moses

Tajnu je otkrio profesionalni fotograf Džes Moses koji je posmatrao i fotografisao pripremu kajgane u restoranima, a potom je tu tajnu podelio sa svojim pratiocima na TikToku koji nisu krili oduševljenje.

Ubrzo potom je jedna influenserka i u praksi pokazala kako napraviti savršenu kajganu, istakavši kako je postupak veoma jednostavan. Potrebno je umutiti dva cela jajeta da budu što penastija. U tiganj dodati komadić putera i sačakati da se istopi. Nakon toga u njega sipati umućena jaja i to je trenutak kada dolazi magija. Umesto da se jaja puste da se jednostavno ispeku ili se okrenu s druge strane, potrebno je viljuškom povlačiti spoljašnje krajeve kajgane ka unutrašnjosti sve dok se ne dobiju vazdušasti nabori. Nakon što se kajgana ispekla malo je posoliti i dodati biber, a onda je jednostavno iz tiganja sipati u tanjir.

shutterstock.com

Uz pomoć vrhunskih kuvara svako može da napravi savršeno ukusnu kajganu za doručak

- Znam za ovaj trik samo što ja umesto viljupške koristim malu silikonsku lopaticu. Ovaj metod mi je pokazao ujak - napisao je jedan od pratilaca.

- Ja uvek jaja okrenem kako bi se ispekla i druga strana, ali mi često pregori. Moraću da probam kajganu na ovaj način - napisao je drugi.

- Nikako nemojte okretati kajganu. Ona treba da ostane sočna. Nema potrebe da se jaja peku sa obe strane ako se dobro pomeraju s kraja ka unutrašnjosti drvenom ili plastičnom varjačom i sa ugašenom ringlom - posavetovao je treći.

- Još lepša je ukoliko u jaja dodate malo parmezana. Ukus je neponovljiv - dodao je četvrti pratilac. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)