Sigurno ste primetili da je omlet koji pripremate kod kuće i onaj koji jedete u restoranu drugačiji. Profesionalni kuvari koriste jedan veoma jednostavan trik za savršenu kajganu. Jelo napravljeno na taj način je ukusnije, ima bolju teksturu i tako nećete rizikovati da vam jaja zagore prilikom pečenja.
Tajnu je otkrio profesionalni fotograf Džes Moses koji je posmatrao i fotografisao pripremu kajgane u restoranima, a potom je tu tajnu podelio sa svojim pratiocima na TikToku koji nisu krili oduševljenje.
Ubrzo potom je jedna influenserka i u praksi pokazala kako napraviti savršenu kajganu, istakavši kako je postupak veoma jednostavan. Potrebno je umutiti dva cela jajeta da budu što penastija. U tiganj dodati komadić putera i sačakati da se istopi. Nakon toga u njega sipati umućena jaja i to je trenutak kada dolazi magija. Umesto da se jaja puste da se jednostavno ispeku ili se okrenu s druge strane, potrebno je viljuškom povlačiti spoljašnje krajeve kajgane ka unutrašnjosti sve dok se ne dobiju vazdušasti nabori. Nakon što se kajgana ispekla malo je posoliti i dodati biber, a onda je jednostavno iz tiganja sipati u tanjir.
- Znam za ovaj trik samo što ja umesto viljupške koristim malu silikonsku lopaticu. Ovaj metod mi je pokazao ujak - napisao je jedan od pratilaca.
- Ja uvek jaja okrenem kako bi se ispekla i druga strana, ali mi često pregori. Moraću da probam kajganu na ovaj način - napisao je drugi.
- Nikako nemojte okretati kajganu. Ona treba da ostane sočna. Nema potrebe da se jaja peku sa obe strane ako se dobro pomeraju s kraja ka unutrašnjosti drvenom ili plastičnom varjačom i sa ugašenom ringlom - posavetovao je treći.
Možda vas zanima…
- Još lepša je ukoliko u jaja dodate malo parmezana. Ukus je neponovljiv - dodao je četvrti pratilac.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)