Jela bez mesa

Ćuftice od tunjevine: Ovu brzu i zdravu večeru morate probati još danas!

Ako tražite brzu, jednostavnu i ukusnu ideju za večeru, ovo je idealan izbor

Slika Autora
byNevena Jakovljević

24.11.2025 17:01

Ćuftice od tunjevine: Ovu brzu i zdravu večeru morate probati još danas!
Shutterstock/Luca Piva

Imamo ideju za brzu i ukusnu večeru koja će vam uštedeti vreme, a istovremeno oduševiti one kojima spremate. Recept je sasvim jednostavan, ne zahteva posebne kulinarske veštine, a najbolje od svega -većinu potrebnih sastojaka verovatno već imate u kući. Idealno je rešenje za one dane kada želite nešto fino, lako i brzo, bez mnogo komplikacija u kuhinji.

Sastojci:

  • 1 veća konzerva tunjevine
  • 2 kriške starog hleba
  • malo mleka
  • peršun
  • biber
  • prezle

Priprema:

Tunjevinu najpre dobro ocedite od ulja i usitnite je viljuškom u većoj posudi. Zatim dodajte sredinu hleba koju ste prethodno natopili u mleko, ostavili da omekša i potom dobro iscedite. Začinite sve po ukusu - dodajte biber, sitno seckani peršun i po želji malo soli. Mešajte dok ne dobijete kompaktnu smesu, pa oblikujte male, ujednačene ćufte.

Shutterstock/Towfiqu ahamed barbhuiya

Ćufte od tunjevine

Svaku ćuftu uvaljajte u prezle kako bi dobila hrskavu koricu tokom prženja. Zagrejte ulje u tiganju i pržite ih na srednje jakoj temperaturi, a okrećite ih povremeno, dok ne dobiju zlatno-braon boju sa svih strana.

Kada su gotove, kratko ih odložite na papirne ubruse da upiju višak masnoće. Ove tunjevina ćuftice idealne su kao brz ručak, predjelo ili lagana večera, a savršeno idu uz jogurt, tartar sos ili svežu salatu, ako volite. Možete ih poslužiti i u tortilji ili kao deo mezze stola - jednostavne su, ukusne i uvek uspevaju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)