Ako i dalje mislite da bez rerne ne možete pripremiti savršeno hrskav, pa čak i mnogo zdraviji krompir, prevarili ste se! Kuvarica sa MIšelinovom zvezdicom Popi Otul, pokazala je svoju jednostavnu tehniku za pravljenje hrskavog krompira koristeći fritezu na vruć vazduh umesto rerne.
Popi, kuvarica sa ogromnim talentom za kuvanje i smišljanje recepata koji traju svega par minuta, pokazala je da se ovaj sjajan prilog može pripremiti za samo pola sata, a da čak ni ne pogledate rernu.
Ona se zalaže za fritezu na vruć vazduh ne samo kao bržu alternativu, već i kao metodu koja se smatra zdravijom u poređenju sa tradicionalnim prženjem ili pečenjem koristeći ulje. Njen jednostavan recept garantuje hrskave kockice krompira koje se mogu dobiti kroz nekoliko lakih koraka.
Ovaj recept je idealan za brzu večeru, uz ručak ili meso, ili kao samostalan obrok za nekoga ko brine o ishrani. Ono što je najbolje od svega, nećete napraviti haos u kuhinji tokom pripreme ovog priloga.
Sastojci:
- 6 krompira
- 2 supene kašike maslinovog ulja
- malo peršuna
- parmezan
- so, biber i ostali začini po želji

Shutterstock/Pawel Michalowski
Ovo je detaljan recept za hrskavi krompir.
Priprema:
Prvo oljuštite i iseckajte krompir na sitne kockice, trebalo bi da vam ispadne oko 10 kockica po jednom krompiru. Zatim ćete svaki komadić premazati uljem i posoliti u činiji.
Nakon što se uverite da je svaka kockica dobro premazana uljem i solju, spremne su za fritezu na vruć vazduh. Popina metoda podrazumeva da podesite temperaturu na 180°C prvih 20 minuta, a zatim pojačajte na 190°C tokom poslednjih 10 minuta.
- Promešajte ih sa malo peršuna i malo soli. Možete dodati malo parmezana, možete dodati ulje od tartufa ako želite. To je jednostavno ukusan krompir u fritezi na vruć vazduh - rekla je Popi Otul.
Poslužite ovo jelo kao prilog ili hrskavu užinu koja može biti prava poslastica čak i za vašu decu!
Takođe, možete za pripremu koristiti i air frajer koji je već neko vreme najtraženiji kuhinjski aparat, a sada ga sve više ljudi koristi i to svakodnevno. Radi po principu vrlo tople cirkulišuće vazdušne struje, što znači da daje efekat prženja bez dubokog ulja.
Komentari (0)