Kljukuša sa krompirom je starinsko srpsko jelo, za koje mnogi kažu da je pravo seljačko. Sastojci su jednostavni i dostupni, a jelo je zasitno i u njemu uživa cela porodica. Navedene sastojke iz ovog recepta sigurno već imate u svom domu zbog čega je ovaj recept izuzetno dostupan za pravljenje kada ne znate šta biste jeli. Glavni sastojak ovog jela je krompir, a uz prave začine i dodatke dobija se kompletno jelo, kom niko ne može da kaže "ne".
U nastavku pogledajte recept za kljukušu sa krompirom, a nema razloga da danas ovo jelo ne zamiriše u vašoj kući.
Sastojci:
- 500 do 600 g krompira
- 1 jaje
- 200 ml mleka
- 100 ml vode
- vegeta
- so
- 10 kašika brašna
Priprema:
Krompir oljuštite i iseckajte na kockice, što sitnije možete, a potom mu dodajte jedno jaje. Promešajte, pa u smesu dodajte mleko. Nakon mleka sledi i voda. Sve zajedno sjedinite. Dodajte začine po želji, pa sve ponovo promešajte. Dodajte brašno malo po malo, pa sjedinjujte kašikom.
Pleh koji ćete koristiti nauljite i razmažite ulje ravnomerno. Potom ga stavite tako bez ičega u rernu sa upaljene obe grejalice kako bi se ulje zagrejalo. Napravljenu smesu prespite u pleh i zagladite kašikom. Vratite u rernu i pecite od 15 do 20 minuta na maksimalnoj temperaturi.
Kada se ispeče, spremno je za jelo!
Kljukušu možete da služite uz jogurt i suhomesnate proizvode kao doručak, ali i ručak.
Uživajte!
Komentari (0)