Jela bez mesa

JEDNOSTAVNIJE, A UKUSNIJE NE MOŽE: Jelo gotovo za svega nekoliko minuta, a pravo je uživanje za sva čula - PEČENI KROMPIR po specijalnom receptu!

Nekada se ne moraju gubiti sati u kuhinji da bi se napravio ukusan obrok - evo jednog koji će vas oduševiti.

bySrećna Republika

19.11.2024 08:01

JEDNOSTAVNIJE, A UKUSNIJE NE MOŽE: Jelo gotovo za svega nekoliko minuta, a pravo je uživanje za sva čula - PEČENI KROMPIR po specijalnom receptu!
Shutterstock

Donosimo vam recept za jelo koje se može konzumirati samo ili kao prilog uz neki lep komad mesa; može da bude prijatan ručak ili pak ukusna večera, a ono što je najbolje u vezi sa njim - sprema se nikad brže i nikad lakše. U pitanju je ukusni pečeni krompir, koji će sigurno zadovoljiti sva čula i najizbirljivih gurmana.        

Ovaj krompir ima neverovatan ukus, posebno ukoliko ga nakon vađenja iz rerne "oplemenite" sirom ili kačkavaljem, pavlakom i/ili vlašcem! Možete, po želji, dodati i neke vama omiljene začine, sve je stvar ukusa.

Sastojci: 

  • 4 kašike putera
  • 2 kašičice maslinovog ulja
  • jedna i po kašičica belog luka u prahu
  • so
  • mleveni crni biber po ukusu
  • 6 srednjih krompira, očišćenih

Priprema: 

Zagrejte rernu na 200 stepeni, a zatim stavite puter u jednu posudu bezbednu za mikrotalasnu rernu i zagrejte ga u njoj dok se ne rastopi (20 do 30 sekundi). U drugoj posudi pomešajte maslinovo ulje, beli luk u prahu, so i biber.

Koristite viljušku da probušite oko 5 rupa u svakom krompiru, a zatim ih stavite na komad aluminijumske folije. Nanesite mešavinu putera preko krompira, pazeći da svaki ravnomerno premažete. Potpuno umotajte krompir folijom. Probušite još 5 rupa na umotanim krompirima.

Pecite ih u sredini zagrejane rerne dok ne uspete da ih lako izbodete viljuškom (oko sat vremena). Premažite ostatke mešavine putera preko krompira nakon što ih otvorite.

Nakon toga rasecite krompir malo po sredini (ljuska će se sama odvajati), a zatim rupu ispunite sosom po želji - od sira, kaščavalja, vlašca...

Uživajte!

BONUS VIDEO:  

Komentari (0)