Ukoliko volite tradicionalnu domaću kuhinju, oduševićete se ovim receptom za mekanu proju sa kajmakom, koja se obično sprema samo na selu. Mekana proja sa kajmakom predstavlja interesantnu kombinaciju tradicionalnog recepta sa dodacima. Uobičajeno je da se proja pravi sa dodatkom sira, ali dodatak kajmaka daje potpuno novu dimenziju ukusu ovog tradicionalnog jela.
U nastavku pogledajte recept za proju sa kajmakom, a sigurno ćete se oduševiti ukusom ako je budete ovako spremali.
Sastojci:
- 4 jaja
- 1 šolja kukurznog brašna
- 1 šolja belog brašna
- 1 šolja jogurta
- 1/2 šolje ulja
- 1 prašak za pecivo
- 300 g kajmaka
- malo soli
Priprema:
Razlupajte jaja, a za ovaj recept su vam potrebna cela, ne treba da razdvajate belanca od žumanaca. Umutite ih prvo mikserom da budu penasta, a onda dodajte dve šolje brašna, kukuruzno i obično belo. Potom u brašno dodajte prašak za pecivo, so i kajmak. Sjedinite smesu koju ste formirali. Potom u formiranu smesu dodajte ulje i jogurt. Ponovo vam je potreban mikser, sve sjedinite lepo, a onda su vam potrebni kalupi za pečenje u koje ćete sipati dobijenu smesu.
Silikonski kalup bi bio najbolja opcija za ovo jelo. Takođe, možete koristiti i papirne kalupe, ali tada će se smesa verovatno razliti. Sipajte smesu u kalupe koje ste izabrali, a na vrh možete dodati malo susama za lepši ukus.
Pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 250 stepeni oko 20 minuta.
Uživajte u mirisu koji se sada sigurno širi kućom.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)