Jela bez mesa

RECEPT ZA BRZU, PREUKUSNU PITU OD SAMO 300 DINARA: Mere su na šolju, a evo zašto je svi s razlogom zovu CARSKA!

Kad vam manjka ideja šta da spemite za doručak i večeru, ali i za ručak, a uz to nemate mnogo vremena - ona je najbolji izbor.

13.10.2024 08:01

RECEPT ZA BRZU, PREUKUSNU PITU OD SAMO 300 DINARA: Mere su na šolju, a evo zašto je svi s razlogom zovu CARSKA!
Printscreen/Youtube/Bokina kuhinja

Ako tražite brz i ukusan recept koji će zadovoljiti sve ukuse, carska pita je pravi izbor! Ovaj jednostavan obrok pravi se u trenu, a tako je ukusan da će nestati brzinom svetlosti. Recept za izdašnu domaću carsku pitu mora da se nađe u svakom porodičnom kuvaru, jer nikada ne razočarava.

Priprema ove pite traje svega pet do deset minuta, a pečenje oko dvadeset, što znači da već za pola sata možete uživati u božanstvenom pecivu. Ova pita je savršena za doručak ili večeru, a uz kiselo mleko ili jogurt postaje pravi gastronomski užitak.

Sastojci:

  • 4 jaja
  • šolja jogurta ili kiselog mleka
  • šolja ulja
  • 2 šolje brašna (jedna belog, druga kukurznog)
  • kesica praška za pecivo
  • 150 g sira (bilo koji beli, najbolji je kad malo odstoji)
  • 80 g pečene crvene paprike (najbolje ona iz salate sa belim lukom, malo ulja i sirćeta)
  • 80 g kiselih krastavčića
  • po ukusu so i kim ili susam za posipanje

Priprema:

1. Umutite jaja, jogurt, ulje i so u jednoj posudi.

2. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i dobro promešajte.

3. Umešajte seckanu šunku, krastavce, papriku i peršun, i sve dobro sjedinite varjačom.

4. Smesu sipajte u podmazan pleh, pospite kimom i susamom, i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.

Ova pita se može služiti topla ili hladna, a mera za sastojke je čaša od jogurta. Uživajte u ovom brzinskom obroku koji će oduševiti vašu porodicu i prijatelje!

Prijatno!

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)