Ako tražite brz i ukusan recept koji će zadovoljiti sve ukuse, carska pita je pravi izbor! Ovaj jednostavan obrok pravi se u trenu, a tako je ukusan da će nestati brzinom svetlosti. Recept za izdašnu domaću carsku pitu mora da se nađe u svakom porodičnom kuvaru, jer nikada ne razočarava.
Priprema ove pite traje svega pet do deset minuta, a pečenje oko dvadeset, što znači da već za pola sata možete uživati u božanstvenom pecivu. Ova pita je savršena za doručak ili večeru, a uz kiselo mleko ili jogurt postaje pravi gastronomski užitak.
Sastojci:
- 4 jaja
- šolja jogurta ili kiselog mleka
- šolja ulja
- 2 šolje brašna (jedna belog, druga kukurznog)
- kesica praška za pecivo
- 150 g sira (bilo koji beli, najbolji je kad malo odstoji)
- 80 g pečene crvene paprike (najbolje ona iz salate sa belim lukom, malo ulja i sirćeta)
- 80 g kiselih krastavčića
- po ukusu so i kim ili susam za posipanje
Priprema:
1. Umutite jaja, jogurt, ulje i so u jednoj posudi.
2. Dodajte brašno pomešano sa praškom za pecivo i dobro promešajte.
3. Umešajte seckanu šunku, krastavce, papriku i peršun, i sve dobro sjedinite varjačom.
4. Smesu sipajte u podmazan pleh, pospite kimom i susamom, i pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni.
Ova pita se može služiti topla ili hladna, a mera za sastojke je čaša od jogurta. Uživajte u ovom brzinskom obroku koji će oduševiti vašu porodicu i prijatelje!
Prijatno!
Komentari (0)