Jela bez mesa

RECEPT ZA PAPRIKE SA SIROM KOJE SE PRAVE U RERNI ZA TILI ČAS: Ovom jelu niko ne može da odoli

Evo kako da spremite srpski specijalitet.

27.09.2024 08:01

RECEPT ZA PAPRIKE SA SIROM KOJE SE PRAVE U RERNI ZA TILI ČAS: Ovom jelu niko ne može da odoli
Shutterstock

Jedan od najlepših mirisa jeseni je miris pečene paprike, koji budi uspomene na detinjstvo i kuhinju naših baka. Ovaj recept za punjene paprike jednostavan je i brz, a ukus je podjednako dobar i kada su tople i kada su hladne.

Savršene su za porodične obroke ili kao lagana užina, a evo i recepta.

Sastojci:

- 6 velikih crvenih paprika

- 400 g sira po izboru (mladi sir, feta ili tvrdi sir)

- 2 jaja

- 2-3 kašike griza

- Biber po ukusu

- 1 veći paradajz

- Maslinovo ulje

Priprema:

U velikoj posudi pomešajte sir sa dva umućena jaja. Dodajte biber i griz, mešajući sve dobro kako bi se sastojci sjedinili. Ako želite, možete kombinovati različite vrste sira za bogatiji ukus.

Odaberite veće, crvene paprike. Prilikom čišćenja, pazite da otvor pri vrhu ne bude prevelik kako bi fil ostao unutra. Napunite svaku papriku punom kašikom fila, a zatim ih zatvorite kolutovima od paradajza.

Poređajte punjene paprike u pleh, prelijte ih maslinovim uljem i stavite u prethodno zagrijanu rernu na 220 stepeni. Pecite 30 do 40 minuta, ili dok ne dobiju zlatno-smeđu boju.

Punjene paprike su savršene tople, ali su jednako ukusne i kada se ohlade. Idealne su za serviranje kao glavno jelo ili kao užina iz frižidera.

Uživajte u ovom jednostavnom, ali ukusnom jelu koje će vas podsetiti na lepe trenutke provedene u kuhinji sa vašim najmilijima!

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)