Jela bez mesa

RECEPT ZA BARENU PAPRIKU DA BUDE KAO U KAFANI: Ovo je najbolji zimski specijalitet i svi ga obožavaju

Evo kako se sprema.

22.09.2024 08:01

RECEPT ZA BARENU PAPRIKU DA BUDE KAO U KAFANI: Ovo je najbolji zimski specijalitet i svi ga obožavaju
Schutterstock

Sezona svežih povrća je savršena prilika za pripremu brze i ukusne salate koja će obogatiti svaki obrok. Ovaj recept za barenu papriku lako se priprema i može se koristiti kao dodatak jelima ili kao samostalna salata.

Sastojci:

- 10-12 mesnatih paprika

- 1 l vode

- 1 puna kašika šećera

- 1 puna kašičica soli

- 2 kašike maslinovog ulja

- 2 manje glavice belog luka

- 1 veza peršuna

- Vinsko sirće po ukusu

Priprema:

Prvo, dobro operite paprike i stavite ih u kipuću vodu. U vodu dodajte šećer, so i maslinovo ulje. Paprike kuvajte samo 5-6 minuta, tek da postanu malo mekane i da se viljuškom može probosti.

Kada su paprike skuvane, pažljivo ih izvadite iz vode i stavite u šerpu. Pokrijte ih da se dodatno omekšaju.

Dok su paprike još tople, svaku turu pospite vinskim sirćetom, dodajte još malo soli, sitno seckani beli luk i peršun. Poklopite šerpu i ostavite da se ohladi. Kada se paprika ohladi, stavite je u frižider.

Ova barena paprika idealna je za svakodnevnu upotrebu. Možete je servirati kao prilog ili je dodati u salate, sendviče ili jela po vašem izboru. Ne zaboravite, prilikom serviranja, izaberite paprike koje su pri dnu kako biste uživali u bogatom ukusu.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)