Jela bez mesa

NAJBOLJI RECEPT ZA PAPRIKE PUNJENE KUPUSOM: Svaki pravi ljubitelj zimnice ih je već spremio - ali nije kasno

Evo kako da ih spremite.

14.09.2024 08:01

NAJBOLJI RECEPT ZA PAPRIKE PUNJENE KUPUSOM: Svaki pravi ljubitelj zimnice ih je već spremio - ali nije kasno
Printscreen/Youtube/Kuhaj i peci

Kada govorimo o zimnici, paprike punjene kupusom je jedan od onih recepata koji miriše na tradiciju i domaću toplinu. Ovaj recept predstavlja pravi klasik u očuvanju i obogaćivanju ukusa zimskih meseci i polica sa zimnicom. Ako ste u potrazi za savršenim načinom da očuvate svežinu i ukus paprike i kupusa, evo jednostavnog recepta kako da pripremite ovu delikatesu kod kuće.

Sastojci:

- 4 kg paradajz paprike

- 4 kg rendanog kupusa

- 1 l sirćeta

- 3 l vode

- 250 g šećera

- 200 g soli

- 1 vinobran

- 1 konzervans

- 20-30 g bibera (po ukusu)

Pripreme:

Pre nego što započnete punjenje paprika, važno je pripremiti preliv. Ovaj preliv treba da bude hladan prilikom upotrebe, stoga ga pripremite dan ranije. U velikoj šerpi sjedinite 1 litar sirćeta, 3 litra vode, 250 g šećera, 200 g soli, 1 vinobran, 1 konzervans i 20-30 g bibera. Sve sastojke stavite u šerpu i pustite da provri. Nakon što proključa, kuvajte 15 minuta, a zatim ohladite.

Operite paprike i ostavite ih da se ocede. Dok se paprike suše, izrendajte kupus i posolite ga. Ostavite kupus da odstoji 10 minuta kako bi omekšao. Nakon što je kupus omekšao, napunite paprike rendanim kupusom. Kada su paprike napunjene, poslažite ih u tegle ili burence. Kad napunite tegle, okrenite ih naopačke i izlijte višak vode. Zatim nalijte prethodno pripremljeni hladan preliv preko paprika.

Nakon što su tegle napunjene, obavezite ih čvrsto i ostavite na hladnom mestu da odstoje.

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)