Jela bez mesa

STARINSKI RECEPT ZA LOVAČKU SALATU: Ona je najbolji deo zimnice, ukusnija čak i od ajvara!

Evo kako se pravi.

13.09.2024 08:01

STARINSKI RECEPT ZA LOVAČKU SALATU: Ona je najbolji deo zimnice, ukusnija čak i od ajvara!
Printscreen/Youtube

Ako tražite savršen recept za savršenu lovačku salatu koja se sprema jednostavno i brzo, baš kao ajvar, ne tražite dalje. Ova ukusna salata je idealna za zimu, a njena priprema je brža nego što mislite.

Donosimo vam recept za najbolji deo zimnice, lovačku salatu, koja će zadovoljiti sve vaše kulinarske želje i doneti savršenu kombinaciju ukusa na vaš sto.

Sastojci:

- 1 kg paradajza

- 2 kg paprike

- 4 glavice luka

- 1 cela glavica belog luka

- 500 g šargarepe

- Peršun

- 100 g šećera

- 100 g soli

- 100 ml sirćeta

- 100 ml ulja

- 2 lovorova lista

Priprema:

Priprema povrća: Prvo, sitno iseckajte luk i stavite ga u šerpu. Paradajz ispasirajte u blenderu i sipajte ga u šerpu sa lukom. Kuvajte uz mešanje oko 30 minuta dok se sastojci ne sjedine.

Dodavanje povrća: Papriku iseckajte na krupnije kockice, a šargarepu na kolutove. U smesu od paradajza i luka dodajte šargarepu, papriku i usitnjen beli luk.

Začini i kuvanje: Dodajte so, šećer, sirće, ulje i lovorov list. Sve dobro promešajte i kuvajte još oko sat, sat i po, uz povremeno mešanje, dok se sve povrće ne omekša.

Finalizacija: Na kraju, dodajte sitno iseckan peršun i još jednom dobro promešajte.

Punjenje tegli: Vruću salatu sipajte u prethodno sterilisane tegle i dobro zatvorite.

Ova lovačka salata je savršena za sve ljubitelje domaće hrane i idealna je kao prilog uz razna jela. Brza i jednostavna za pripremu, obradovaće sve članove vaše porodice. Prijatno!

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)