Mimoza salata je jedna od omiljenih jela svih Srba. Tokom praznika to je nezamenjivo jelo na trpezi, a sada možete da pogledate modifikovan recept za mimoza štanglice koje će vam se sigurno dopasti. U pitanju je jelo koje se sastoji od kore i autentičnog i dobro poznatog fila.
Fil nalik mimoza salati stavlja se preko ispečene kore od povrća, a u nastavku pogledajte recept za ovo jelo.
Za koru (biskvit) je potrebno :
- 4 jaja
- 200 ml jogurta
- 100 ml ulja
- 1 rendana šargarepa
- malo seckanog spanaca ili blitve
- 1 kašičica soli
- 10 kašika brašna
- 1 kesica (14g) praška za pecivo
Za fil je potrebno:
• 120 g krem sira
• 3 kašike pavlake
• 150 g šunke
• 2 kuvana (izrendana ) jaja
• 2-3 iseckana kisela krastavca
• 1 kašika majoneza
Priprema:
Četiri jaja razbijte i belanca razdvojite od žumanaca. U umućena belanca dodajte žumanca, jogurt i ulje pa sve umutite mikserom, a onda sjedinite kašikom. Potom u smesu dodajte narendanu šargarepu i blitvu, posolite i promešajte kašikom. Kada ste sjedinili dodajte kesicu prakša za pecivo. Zatim, kada ste sjedinili, dodajte brašno, kašiku po kašiku. Mešajte varjačom dok se sve ne sjedini.
Izlijte smesu u pleh dimenzija 32x22, a papir za pečenje nauljite. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.
Kada je kora pečena okrenite je naopačke i sačekajte da se ohladi.
Dok se hladi, pravite fil.
U jednu činiju pomešajte krem sir i pavlaku. Sjedinite pa dodajte sitno seckanu šunku, kisele krastavce, jaja i malo majoneza. Ponovo sve spojite. Time premažite koru koju ste ispekli. Na vrh savite rendani kačkavalj po izboru.
Ostavite da se stegne i secite na kocke.
Prijatno!
Komentari (0)