Jela sa mesom

SLANE MIMOZA ŠTANGLICE ĆE UČINITI VAŠU TRPEZU BOGATIJOM NEGO IKAD: Spremaju se očas posla, a dopadaju se svima!

Ovim receptom bi svaka domaćica želela da iznenadi goste.

23.10.2024 08:01

SLANE MIMOZA ŠTANGLICE ĆE UČINITI VAŠU TRPEZU BOGATIJOM NEGO IKAD: Spremaju se očas posla, a dopadaju se svima!
Prntscrn/YouTube/Aurora Recepti

Mimoza salata je jedna od omiljenih jela svih Srba. Tokom praznika to je nezamenjivo jelo na trpezi, a sada možete da pogledate modifikovan recept za mimoza štanglice koje će vam se sigurno dopasti. U pitanju je jelo koje se sastoji od kore i autentičnog i dobro poznatog fila.

Prntscrn/YouTube/Aurora Recepti

Mimoza štanglice će vas zasigurno oduševiti 

Fil nalik mimoza salati stavlja se preko ispečene kore od povrća, a u nastavku pogledajte recept za ovo jelo.

Za koru (biskvit) je potrebno :

  • 4 jaja
  • 200 ml jogurta
  • 100 ml ulja
  • 1 rendana šargarepa
  • malo seckanog spanaca ili blitve
  • 1 kašičica soli
  • 10 kašika brašna
  • 1 kesica (14g) praška za pecivo

Za fil je potrebno:

• 120 g krem sira 
• 3 kašike pavlake
• 150 g šunke 
• 2 kuvana (izrendana ) jaja
• 2-3 iseckana kisela krastavca
• 1 kašika majoneza

Priprema:

Četiri jaja razbijte i belanca razdvojite od žumanaca. U umućena belanca dodajte žumanca, jogurt i ulje pa sve umutite mikserom, a onda sjedinite kašikom. Potom u smesu dodajte narendanu šargarepu i blitvu, posolite i promešajte kašikom. Kada ste sjedinili dodajte kesicu prakša za pecivo. Zatim, kada ste sjedinili, dodajte brašno, kašiku po kašiku. Mešajte varjačom dok se sve ne sjedini.

Izlijte smesu u pleh dimenzija 32x22, a papir za pečenje nauljite. Pecite na 200 stepeni oko 20 minuta.

Kada je kora pečena okrenite je naopačke i sačekajte da se ohladi.

Dok se hladi, pravite fil. 

U jednu činiju pomešajte krem sir i pavlaku. Sjedinite pa dodajte sitno seckanu šunku, kisele krastavce, jaja i malo majoneza. Ponovo sve spojite. Time premažite koru koju ste ispekli. Na vrh savite rendani kačkavalj po izboru.

Ostavite da se stegne i secite na kocke.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

Komentari (0)