Pirinač sa povrćem i mesom je odličan izbor za situacije kada želite da za ručak napravite nešto brzo i jednostavno, a da nije kalorično. Obrok se priprema u samo dve posude i spreman je za čas. Ako želite da ga obogatite možete da dodate neki namaz ili sos, podjednako će biti ukusno.
U nastavku pogledajte recept za pirinač sa povrćem uz dodatak mesa.
Sastojci:
- 500 g mesa po izboru
- manja glavica crnog luka
- 3 šargarepe, sitno iseckane
- 2 kocke za supu
- 300 g pirinča
- 200 g smrznutog povrća po želji (opciono)
Priprema:
Meso iseckajte sitno na komadiće, isto kao i crni luk. Na malo ulja propržite luk dok ne dobije zlatnu boju. Onda dodajte meso da se proprži. Od začina možete da stavite šta želite, ali biber i so bi bili najbolja opcija. Potom dodajte šargarepu, seckanu što sitnije.
U posebnu šerpu sipajte 600 ml vode i u nju dodajte dve kocke za supu, a onda stavite na ringlu da zagrejete. Pirinač potopite u vruću vodu i ostavite tako jedan sat, a potom procedite.
U posudu u kojoj ćete peći jelo sipajte prvo izdinstano meso i luk. Preko mesa dodajte pirinač. Na kraju, preko jela pospite tečnost od kocki za supu i stavite u rernu na 200 stepeni oko pola sata. Potom, ako želite da jelo bude bogatije, možete dodati i smrznuto povrće, oko 200 grama. Ako ga dodajete, pecite vaše jelo još pola sata na istoj temperaturi (200 stepeni).
Nakon toga jelo je spremno i možete da uživate u ovom bogatom ukusu!
Prijatno!
Komentari (0)