Jela bez mesa

VEČERA GOTOVA ZA SAMO 5 MINUTA: Ukusno jelo idealno za one koji su u škripcu sa vremenom

Brzo i sočno.

19.03.2024 18:40

VEČERA GOTOVA ZA SAMO 5 MINUTA: Ukusno jelo idealno za one koji su u škripcu sa vremenom
shutterstock.com

Užurbani tempo koji nam donosi današnjica često je poguban po naš bioritam. Umesto redovnih obroka dobijamo se grickalicama kako bismo utolili glad. Rad do kasno uveče oduzima nam dovoljno energije da bismo imali elana da kod kuće pripremamo zdrave obroke. Posledice ovakvog tempa nas kad tad stignu, zato je bolje na vreme saseći ga u korenu.

Donosimo vam recept za jelo koje se priprema za samo pet minuta, a koja će vas zasiti više nego bilo koja brza hrana. Reč je o pasti sa čeri paradajzom i rukolom. Ovo jelo je idealno i za one koji poste, samo će birati posnu pastu umesto klasične sa jajima.

Srećna republika donosi vam recept za pastu sa rukolom i čeri paradajzom koju ćete napraviti za svega pet minuta. Isprobajte već danas.

Sastojci:

  • 250 g paste (posne ili klasične)
  • 100 g rukole
  • 250 g čeri paradajza
  • 2-3 čena belog luka
  • maslinovo ulje

 

Priprema:

Skuvajte pastu u posoljenoj vodi. U zagrejanom ulju zapržite beli luk, isečen na sitno paradajz i rukolu. Nakon što se sve dobro zaprži, dodaje se testenina, dodaje se još malo sveže rukole i preliva se maslinovim uljem. Sve se promeša dobro i spremno je za serviranje.

Ukoliko niste u režimu posta, ovom jelu možete dodati malo parmezana ili par kriškica feta sira kako biste pojačali ukus jelu. Svakako, uživaćete u svakom zalogaju ovog mediteranskog specijaliteta.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)