Jela bez mesa

GIBANICA OD STAROG HLEBA SPREMNA ZA 10 MINUTA: Brza večera koja će vas držati satima sitim (FOTO)

Ne morate biti vešti u kuhinji da biste pripremili ovo jelo

21.02.2024 20:20

GIBANICA OD STAROG HLEBA SPREMNA ZA 10 MINUTA: Brza večera koja će vas držati satima sitim (FOTO)
shutterstock.com

Gibanica je jedno od omiljenih srpskih, tradicionalnih jela. Može se praviti na nekoliko načina, ali uvek ćete dobiti ukus koji se dugo pamti.  Za one koji nemaju fiksno radno vreme, te su umorni nakon posla i nemaju puno vremena za pripremu večere, gibanica od staroG hleba je idealno rešenje. Pravi se za samo par minuta.

Srećna republika donosi vam recept za gibanicu od starog hleba sa sirom.

Sastojci:

  • 250g sira
  • 4 jaja
  • 1 šolja mleka
  • malo ulja
  • so
  • biber
  • susam

Priprema:

Hleb se iseče na kriške. U činiji izmešamo sir, jaja, mleko, ulje, so i biber. U tu smesu umešamo kriške hleba i slažemo dok ne potrošimo sav materijal.

Ako vam ostane materijala prelijte to odgore. Vodite računa o tome što je hleb suv, više ga umočite. Ako želite ili volite, na kraju pre pečenja, možete sve posuti susamom ili kimom. Tepsija sa hlebom se stavlja u rernu zagrejanu na 200 stepeni, peče se oko 20 minuta ili dok hleb ne porumeni. Uživajte u ovom jednostavnom jelu. Najbolje je da sačekate da se malo prohladi pre sečenja.

Ukoliko ste ljubitelj nešto jačeg ukusa hrane, možete u recept dodati i 200 grama šunke seckane na kockicama. 

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)