Ukoliko ste ljubitelj palačinki, sigurno ste već i usavršili recept za njihovu pripremu. Međutim, koliko puta vam se desilo da odustanete od pravljenja jer vam nedostaje neki od sastojaka? Mnogi nisu znali da palačinke mogu biti sočne i vazdušaste čak i bez mleka.
Srećna Republika donosi vam recept upravo za ovakve palačinke. Po želji možete ih namazati džemom ili kremom i uživati u svakom zalogaju svog omiljenog dezerta.
Sastojci:
- 3 veća jajeta
- 4 kesice vanilin šećera
- 15 punih supenih kašika brašna
- 3 čaše (2 dl) vode
- 4 kašike ulja
- ulje za prženje
Priprema:
Penasto umutiti jaja i vanilin šećer. Dodati brašno i mutiti tako da se razbiju sve grudvice. Dodati vodu i ulje i mutiti sve dok sa mešavina brašna i jaja skroz ne rastvori u vodi. Zagrejati ulje u tiganju. Kutlačom sipati smesu na vrelo ulje i peći sa obe strane.
Možda vas zanima…
Kao varijaciju ovog recepta, domaćice savetuju i dodavanje kisele vode kako bi testo bilo još vazdušastije. Ukoliko želite slanu verziju palačinki, smanjite količinu vanilin šećera i dodajte prstohvat soli.
Komentari (0)