Tetka Saveta

NAJBOLJI RECEPT ZA PALAČINKE BEZ MLEKA: Evo kako da testo bude vazdušasto i sočno

Uživajte u omiljenoj poslastici spremnoj za tili čas.

06.02.2024 12:45

NAJBOLJI RECEPT ZA PALAČINKE BEZ MLEKA: Evo kako da testo bude vazdušasto i sočno
shutterstock.com

Ukoliko ste ljubitelj palačinki, sigurno ste već i usavršili recept za njihovu pripremu. Međutim, koliko puta vam se desilo da odustanete od pravljenja jer vam nedostaje neki od sastojaka? Mnogi nisu znali da palačinke mogu biti sočne i vazdušaste čak i bez mleka.

Srećna Republika donosi vam recept upravo za ovakve palačinke. Po želji možete ih namazati džemom ili kremom i uživati u svakom zalogaju svog omiljenog dezerta.

 

Sastojci:

  • 3 veća jajeta
  • 4 kesice vanilin šećera
  • 15 punih supenih kašika brašna
  • 3 čaše (2 dl) vode
  • 4 kašike ulja
  • ulje za prženje

 

Priprema:

Penasto umutiti jaja i vanilin šećer. Dodati brašno i mutiti tako da se razbiju sve grudvice. Dodati vodu i ulje i mutiti sve dok sa mešavina brašna i jaja skroz ne rastvori u vodi. Zagrejati ulje u tiganju. Kutlačom sipati smesu na vrelo ulje i peći sa obe strane. 

 

Kao varijaciju ovog recepta, domaćice savetuju i dodavanje kisele vode kako bi testo bilo još vazdušastije. Ukoliko želite slanu verziju palačinki, smanjite količinu vanilin šećera i dodajte prstohvat soli.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)