Slatkiši

TIRAMISU BEZ JAJA: Unesite mediteranski šmek u svoj dom (FOTO)

Recept koji ćete iznova ponavljati.

09.01.2024 08:00

TIRAMISU BEZ JAJA: Unesite mediteranski šmek u svoj dom (FOTO)
Shutterstock

Tiramisu je italijanski desert sa ukusom kafe. Napravljen je od piškota umočenih u kafu, slojevito slaganih sa smesom od ulupanih jaja, šećera i maskarpone sira u koju se dodaje kakao. Recept je prilagođen mnogim vrstama kolača i drugih poslastica.

Međutim, pored brojnih varijacija, ova poslastica se može napraviti i bez jaja. Podjednako je sočan i ukusan. Srećna Republika donosi vam recept za tiramisu bez jaja.

 

Sastojci:

  • 2 pakovanja piškota
  • 200 ml kafe espreso ili crna kafa
  • 50 ml vina Marsala (ili rum)

ZA KREM

  • 500 g maskarpone
  • 5 - 6 kašika šećera u prahu
  • 6 kašika pavlake
  • 300 ml tečne, slatke pavlake za kuvanje
  • kakao - za posipanje

 

Priprema:

Umutite maskarpone sa šećerom u prahu. Odvojeno umutite kiselu i odvojeno slatku pavlaku, nakon toga ih pomešajte. Dodajte maskarpone i mutite kratko - tek toliko da se pomešaju.

Ohladite pripremljeni espreso i pomešajte ga sa alkoholom. Sklapanje tiramisua je na standardni način - red natopljenih piškota u kafi, red krema i tako do kraja. Krem treba da bude za tri reda, ali zavisi od posude koju koristite.

Odozgo se pokriva kremom i sa strane - ako je moguće. Posipa se kakaom kroz sito i tiramisu se ostavlja u frižider na nekoliko sati pre nego što se servira.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)