Slatkiši

OBLANDE SA PLAZMOM I ČOKOLADOM: Starinski kolač u novom ruhu, uživaćete u svakom zalogaju (FOTO)

Odlična poslastica za prazničnu trpezu.

25.12.2023 08:00

OBLANDE SA PLAZMOM I ČOKOLADOM: Starinski kolač u novom ruhu, uživaćete u svakom zalogaju (FOTO)
shutterstock.com

Svi volimo da uživamo u slatkišima, a jedan od omiljenih poslastica su definitivno oblande sa plazmom i čokoladom. Ova jednostavna poslastica može biti odličan izbor za sve ljubitelje slatkog, a priprema je prilično jednostavna. Evo kako da napravite ove ukusne oblande kod kuće.

Srećna Republika donosi vam recept za starinski kolač u novom izdanju koji obožavaju podjednako i mališani i deca. Ono što je bitno kod ove poslastice jeste to što se veoma brzo pravi te je možete praviti kad god vam se prohte.

Ove oblande se prave za manje od 20 minuta, a potrebno je samo nekoliko sastojaka koje već svi imamo kod kuće. Ukoliko još uvek ne znate kojim kolačem ćete uveličati prazničnu trpezu, one su pravo rešenje za vas, a i gosti će sigurno biti zadovoljni.

 

SASTOJCI:

  • 250 g šećera
  • 250 ml mleka
  • 1 margarin
  • 200 g čokolade za kuvanje
  • 300 g mlevenog plazma keksa
  • 1 pakovanje oblandi

 

PRIPREMA:

Mleko i šećer staviti na šporet i čekati da provri. Smanjiti temperaturu i dodati margarin i čokoladu, a zatim mešati dok se ne istope.

Kada se istope, skloniti sa šporeta i u vruć fil dodati mlevenu plazmu i dobro izmešati. Toplim filom mazati oblandu. Staviti preko nje vlažnu krpu kako se korice oblande ne bi stvrdnule. Kada se ohladi, iseći i poslužiti.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)