Vafle, koje se kod nas nazivaju i bakin kolač, potiču iz Belgije. Ovo testo neutralnog ukusa ubrzo je ušlo u sve domove širom Evrope ali i SAD. Može se jesti i slano i slatko, te mu to daje višestruku primenu u domaćinstvu.
Kako bi testo imalo ukus koji mnogi obožavaju, važno je da ono bude vazdušasto i da se topi u ustima. Ovaj efekat dobićete kada mu dodate jogurt.
Srećna Republika donosi vam recept za vafle sa jogurtom koje će vaši ukućani obožavati.
Sastojci:
- 300 g brašna
- 1/2 kašičice praška za pecivo
- 1 jaje
- kašičica soli
- na vrh noža sode bikarbone
- šolja ulja
- 100 ml mleka
- 150 ml jogurta
Priprema:
Pomešajte brašno, prašak za pecivo, so i sodu bikarbonu. Promešajte smesu kašikom. U dubljoj posudi umutite jaje, dodajte mleko, jogurt i ulje. Uz stalno polagano mućenje dodajte brašno. Ostavite smesu da odstoji pola sata. Vafle pecite u aparatu za vafle dok ne postanu hrskave i ne dobiju zlatno žutu boju. Vaše vafle sa jogurtom su spremne za degustaciju.
Komentari (0)