Tetka Saveta

DOMAĆI KROASANI SA KREMOM: Poslastica od lisnatog testa koju ćete napraviti za 10 minuta (FOTO)

Sočni zalogaji koje obožavaju sve generacije.

23.11.2023 19:30

DOMAĆI KROASANI SA KREMOM: Poslastica od lisnatog testa koju ćete napraviti za 10 minuta (FOTO)
shutterstock.com

Kroasani potiču iz Francuske, ali su osvojili ceo svet. Gotovo svaka država ima neku svoju verziju ovog popularnog peciva. Kod nas su srca osvojili kroasani sa kremom u kojima uživaju sve generacije.

Ukoliko vam se jede ova poslastica, ne morate satima stajati uz šporet. Srećna Republika donosi vam recept za kroasane sa kremom od lisnatog testa koji su gotovi za tili čas.

shutterstock.com

Pecivo u kojem uživaju sve generacije

Sastojci:

  • 1 pakovanje (400 g) lisnatog testa
  • 1 supena kašika maslaca
  • 1 žumance
  • 1 supena kašika svežeg mleka
  • 100 grama krema za nadev

 

Priprema:

Uveče izvadite testo iz zamrzivača i ostavite ga u frižideru preko noći. Ujutru ga izvadite na nabrašnjenu radnu površinu i pažljivo rastvorite. Uključite rernu da se zagreva na 200°C. Tepsiju obložite papirom za pečenje. Pažljivo premažite testo mekim maslacem. Isecite ga na trougliće sa veličinom osnove otprilike 10 cm. Dobija se tačno 8 trouglića. Napravite mali razrez u širokom delu ka unutra otprilike centrimetar. Stavite po lopticu krema (polovina kašičice) na sredinu. Uvijte trougliće ne mnogo stegnuto, oblikujući kroasan, a krajeve blago savijte ka unutra. Poređajte ih u tepsiju na rastojanju jedan od drugog, premažite ih žumancem umućenim sa mlekom.

Pecite otprilike 20 minuta ili dok se ne dobije zlatasta korica, nakon čega blago ohladite nekoliko minuta i poslužite sa šoljom mleka ili kafe.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)