Klasičnom banana hlebu dodajte slatki trik u vidu sočnih jagoda. Ovako spremljen hleb biće idealan kao doručak, međuobrok ili desert, a pred vama je najbolji recept.
Garantujemo da će ga obožavati bukvalno sve generacije.
Sastojci:
- 180 g glatkog brašna
- ½ kašičice praška za pecivo
- 1 prstohvat sode bikarbone
- 1 prstohvat soli
- 110 g krem sira
- 60 g maslaca
- 3 kašike ulja
- 150 g šećera
- 1 jaje
- ½ kašičice ekstrakta vanile
- 2 zrele banane
- 150 g jagoda
Priprema:
Zagrejte rernu na 180 stepeni i nauljite i pobrašnite kalup za pečenje hleba. Pomešajte suve sastojke - brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so i ostavite sa strane.
Umutite krem sir, maslac i ulje i miksajte oko 2 minuta, dok ne dobijete krem. Dodajte šećer i mutite još 2 minuta. Dodajte jaje i ekstrakt vanile i dobro promešajte, a zatim postupno dodajte suve sastojke.
Zrele banane lagano zgnječite viljuškom, a isto uradite i sa jagodama, pa ih naizmenično dodajite u smesu. Lagano promešajte i ulijte u kalup.
Pecite 65 do 75 minuta na 180 stepeni (nakon 45 minuta slobodno stavite foliju kako hleb ne bi pregoreo). Kada čačkalica izađe suva, hleb je gotov. Izvadite ga, potpuno ohladite i poslužite, piše Index.
Uživajte!
Komentari (0)