Slatkiši

DA LI STE PROBALI BANANA HLEB SA JAGODAMA? Ovaj specijalitet će vas bukvalno raspametiti - pred vama je najbolji recept!

Iako vam se možda čini da to nije idealna kombinacija, verujte da će vas ostaviti bez reči.

Slika Autora
bySrećna Republika

19.05.2025 08:01

DA LI STE PROBALI BANANA HLEB SA JAGODAMA? Ovaj specijalitet će vas bukvalno raspametiti - pred vama je najbolji recept!
Larisa Sadomtseva/Shutterstock.

Klasičnom banana hlebu dodajte slatki trik u vidu sočnih jagoda. Ovako spremljen hleb biće idealan kao doručak, međuobrok ili desert, a pred vama je najbolji recept.

Garantujemo da će ga obožavati bukvalno sve generacije. 

Sastojci: 

  • 180 g glatkog brašna
  • ½ kašičice praška za pecivo
  • 1 prstohvat sode bikarbone
  • 1 prstohvat soli
  • 110 g krem sira
  • 60 g maslaca
  • 3 kašike ulja
  • 150 g šećera
  • 1 jaje
  • ½ kašičice ekstrakta vanile
  • 2 zrele banane
  • 150 g jagoda

Priprema: 

Zagrejte rernu na 180 stepeni i nauljite i pobrašnite kalup za pečenje hleba. Pomešajte suve sastojke - brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu i so i ostavite sa strane. 

Umutite krem sir, maslac i ulje i miksajte oko 2 minuta, dok ne dobijete krem. Dodajte šećer i mutite još 2 minuta. Dodajte jaje i ekstrakt vanile i dobro promešajte, a zatim postupno dodajte suve sastojke.

Zrele banane lagano zgnječite viljuškom, a isto uradite i sa jagodama, pa ih naizmenično dodajite u smesu. Lagano promešajte i ulijte u kalup.

Pecite 65 do 75 minuta na 180 stepeni (nakon 45 minuta slobodno stavite foliju kako hleb ne bi pregoreo). Kada čačkalica izađe suva, hleb je gotov. Izvadite ga, potpuno ohladite i poslužite, piše Index.

Uživajte! 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)