Čokoladni mafini jedna su od omiljenih poslastica i dece i odraslih. Ovi sočni zalogaji jednostavno se prave te su pogodni za posluženje kada vam se nenajavljeno pojave gosti. Vreme pripreme je oko pola sata, a od jedne smese dobije se oko 24 mafina.
Sastojci:
Za testo:
- 5 jaja
- 100 ml mleka
- 100 ml ulja
- 250 g šećera
- 250 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 2,5 kašike kakao praha
Punjenje za mafine:
- 24 kašičice krema (za svaki mafin po jedna kašičica)
Preliv:
- 100 g čokolade za kuvanje
- 2 kašike ulja
- šlag krem od čokolade
Priprema:
Sve sastojke za testo staviti u posudu za mućenje i lepo umutiti dok se sve ne poveže. Kratko zagrejati rernu na 180 stepeni. Uliti u silikonski kalup smesu do pola i ubaciti u rernu i zapeći malo mafine.
Zapeći toliko dok se stvori korica dovoljna da može izdržati krem da ne propadne na dno, to je oko 10 minuta pečenja. Zatim izvaditi kalup i u svaki mafin staviti po kašičicu punu krema. Preko toga preliti ostatak smese, ne mora skroz do vrha i peći joć oko 20 minuta. Ako su kalupi od 12 komada još jednom ponoviti proces.
Kada su svi mafini ispečeni, ukrasiti istopljenom čokoladom sa uljem ili umutiti šlag krem od čokolade prema uputstvu sa kesice i ukrasiti.
Komentari (0)