Ukoliko ste se uželeli nečeg slatkog, a nemate mnogo vremena za pripremu, neka vaš izbor budu oblande sa orasima po receptu naših baka.
Prednost ovog kolača koji vole sve generacije nije samo u tome što ćete ih brzo spremiti, već i zato što mogu dugo da stoje. Takođe, priprema je toliko jednostavna da će ih lako napraviti i oni koji uopšte nisu vični u kuhinji, i to od sastojaka koje većina domaćica u svakom trenutku ima na raspolaganju.
Još jedna dobra vest je da ćete isprljati samo jednu šerpu i jednu varjaču, pa će i rasklanjanje kuhinje posle pripreme kolača biti brzo gotovo.
Sastojci:
- veće pakovanje oblandi
- 300 ml mleka
- 300 g šećera
- 250 g putera ili margarina
- 100 g čokolade za kuvanje
- 250 g mlevenih oraha
- 250 g mlevenog keksa
Priprema:
U šerpu sipajte mleko, dodajte šećer i stavite na ringlu da provri. Dodajte puter ili margarin i izlomljenu čokoladu, pa smanjite temperaturu ringle i ostavite da se fil kuva na laganoj vatri još desetak minuta.
Potom skinite šerpu sa ringle, ostavite da se fil malo prohladi, pa dodajte 250 grama mlevenih oraha i 250 grama mlevenog keksa. Sve dobro promešajte varjačom, pa topao fil nanesite na oblande. Poslednji list oblande nemojte filovati.
Preko oblande stavite neki teži predmet i ostavite tako da kolač prenoći.
Sutradan ga isecite i služite.
Prijatno!
BONUS VIDEO:
Komentari (0)