Tetka Saveta

OVAKO PRIPREMLJENA RIBLJA ČORBA JE NAJUKUSNIJA: Ukoliko ovo ne uradite, osećaće se gorak ukus

Male tajne profesionalaca.

23.02.2024 12:10

OVAKO PRIPREMLJENA RIBLJA ČORBA JE NAJUKUSNIJA: Ukoliko ovo ne uradite, osećaće se gorak ukus
shutterstock.com

Ako ste ljubitelj ribljih specijaliteta, onda je riblja čorba od glave ribe prava poslastica za vas. Ova čorba je puna bogatog ukusa i aromatičnih nota, a pravljenje iste može biti prava umetnost. Evo kako da napravite ukusnu riblju čorbu koristeći glavu ribe.

Prvo što treba da uradite jeste da odaberete pravu vrstu ribe. Najbolje je koristiti veće ribe poput šarana, smuđa ili soma, jer one imaju veću glavu koja će doprineti bogatstvu ukusa čorbe. Pre nego što krenete sa pripremom, glavu ribe temeljno operite i očistite. Uklonite sve ljepljive delove sa glave, kao i škrge i oči. Bitno je da se oslobodite škrge jer mogu dati gorak ukus čorbi.

shutterstock.com

čorba od ribljih glava

Nakon pripreme glave ribe, sledi pravljenje bujona. Stavite glavu ribe u veću šerpu i prelijte je vodom. Dodajte začine po želji, poput lista lovora, bibera i peršuna. Kuvajte na srednje jakoj vatri oko 30-40 minuta kako bi se oslobodili svi ukusi i arome iz glave ribe.

Kada je bujon gotov, procedite ga kroz cediljku kako biste uklonili delove glave ribe i začina. Zatim dodajte iseckano sveže povrće poput šargarepe, krompira i celera. Začinite čorbu solju, biberom i još malo peršuna i kuvajte dok povrće ne omekša.

Kada je čorba gotova, servirajte je vruću, posutu sa svežim peršunom i uz dodatak kriške limuna. Uz to možete poslužiti i sveži hleb ili tostirani hleb. Uživajte u ovoj ukusnoj ribljoj čorbi, koja će vas zagrejati i oduševiti svojim bogatim ukusom i mirisima.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)