Dijeta

JELOVNIK ZBOG KOG IVANA ŠPANOVIĆ IZGLEDA KAO BOMBA: Samo ovako se pravilno jede voće, u jednom svi grešite!

Evo šta konzumira za užinu i večeru!

31.07.2024 09:45

JELOVNIK ZBOG KOG IVANA ŠPANOVIĆ IZGLEDA KAO BOMBA: Samo ovako se pravilno jede voće, u jednom svi grešite!
Profimedia.rs

Jedna od najuspešnijih srpskih atletičarki, Ivana Španović, otkrila je javnosti detalje svog režima ishrane. Kako je sama istakla, doručak joj je obično laganiji, a nakon toga sledi užina bogata voćem ili povrćem. Ručak je, pak, baziran na proteinima, obično mesu ili ribi, a obavezan deo njenog dnevnog obroka je i proteinski šejk. Večera je "na kašiku", što znači da se odlučuje za lagane obroke poput supe ili kaša.

- Vodim računa o tome šta unosim u telo. Pogotovo kada non-stop putujem, onda moram da znam šta tačno uzimam. Imala sam problema sa bakterijama, korigovala sam ishranu, pa sam onda imala problema sa ciklusom, bila sam anemična, imala sam nedostatak gvožđa. Dosta sam disciplinovana -  objasnila je Ivana Španović u jednom intervjuu.

Voće u prvom delu dana

Jedna od zanimljivih stavki u režimu ishrane Ivane Španović je to što voće izbegava da konzumira na kraju dana. Voće pruža energiju, naročito voće poput jabuka, banana, pomorandži, avokada, šljiva i breskvi, te ima smisla jesti ih ranije u toku dana. Ovim pristupom, Španović naglašava važnost pravilnog rasporeda ishrane kako bi se obezbedilo optimalno iskorišćavanje hranljivih sastojaka iz voća.

Ivana Španović se takođe oslanja na proteinski šejk kao deo svog redovnog obroka, što dodatno naglašava fokus na unos proteina i održavanje balansa u ishrani.

- Greška koju svi prave jeste da jedu voće za večeru. To ne bi trebalo da se radi. Ili doručak ili rana užina. Najbolje je sezonsko voće i povrće, s tim ne možemo da pogrešimo. Kad imam slobodan dan, ako mi kilaža dozvoljava, za užinu pojedem voćnu salatu - istakla je atletičarka, prenosi Glossy.

Kroz ove detalje o svom režimu ishrane, Ivana Španović pruža uvid u to kako vrhunski sportisti pažljivo planiraju svoju ishranu kako bi podržali svoje sportske aktivnosti i postigli vrhunske rezultate. Njen pristup može poslužiti kao inspiracija mnogima koji žele da unaprede svoje navike ishrane i postignu balansiran i zdrav način života.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)