Vežbanje

IMAO JE 102 KILOGRAMA SA SAMO 17 GODINA: Tinejdžer je za godinu dana smršao čak 34 kilograma i otkrio jednostavan trik koji svako može da uradi (VIDEO)

Nik je uspeo da skine trećinu kilaže zahvaljujući istrajnosti u tome da ponovo živi zdravo.

17.05.2023 17:00

IMAO JE 102 KILOGRAMA SA SAMO 17 GODINA: Tinejdžer je za godinu dana smršao čak 34 kilograma i otkrio jednostavan trik koji svako može da uradi (VIDEO)
Tiktok/NickLifts

Tinejdžer Nik Dipietro (18) za samo godinu dana uspeo je da smrša 34 kilograma. On je danas potpuno nepreznatljiv i od bucka sa velikim stomakom postao je zgodan momak isklesanih trbušnjaka.

Nik sad na TikToku deli savete vršnjacima kako da se oslobode viška kilograma i izbore se problemima tokom mršavljenja. 

Promena navika 

Kako je priznao Nik, zbog prejedanja i nula fizičke aktivnosti u jednom trenutku imao je 102 kilograma. Stalno se osećao umorno i tromo. Danas on ima 68 kilograma, isklesane trbušnjake i za samo godinu dana izgubio sav višak kilograma zahvaljujući vežbanju u teretani i promeni navika u ishrani.

- Stalno sam se osećao umorno i tromo iako sam dobro spavao. Bio je jedan ključan događaj koji me je naterao da preispitam svoje ponašanje i zdravlje. Naime, jednom prilikom nakon sastanka učenika moje škole trebao sam da se popnem uz ogromne stepenice. Krenuo sam i stao na pola. Držao sam se za ogradu boreći se za vazduh dok su drugi đaci prolazili pored mene lako se penjući uz stepenice. Tog trenutka  sam shvatio da moram nešto da promenim i povedem računa o svom zdravlju jer dalje nije išlo - objasnio je on.

Nakon ovog događa Nik je u maju 2022. uplatio termine u lokalnoj teretani i posvetio se vežbanju čak šest puta nedeljno.

- Znao sam da moja ishrana, koja je do tada uključivala prženu piletinu, krilca, picu, čizburgere i mnogo grickalica, mora da se promeni. Bio sam debeo svuda, ali glavni problem nije bio samo što sam bio ogroman već što sam pribegavao jelu kad god sam bio pod stresom ili imao neki problem što je praktično značilo da sam non stop nešto jeo - iskren je bio on.

Podrška majke

Njegova porodica je podržala njegovu odluku i pomogla mu da za samo godinu dana na zdrav način izgubi višak kilograma.

- Posebno sam zahvalan mojoj mami koja me vozila u teretanu, kupovala mi zdravu hranu, kuvala obroke... Moji prijatelji iz škole nisu verovali da ću uspeti što je mene dodatno motivisalo da istrajem. To je bio i glavni razlog da kad god sam pomislio da odustanem ili ne odem na trening - rekao je ovaj mladić.

Kako nije imao trenera koji bi ga naučio kako da vežba, Nik je sve dobro istražio na internetu i to posle primenio u teretani.

- Bilo je nekih momaka u teretani koji su komentarisali moju formu, neki od njih su mi pokazivali vežbe ali suštinski sve sam naučio preko interneta i to posle primenjivao u praksi. Najčešće bih dizao tegove, i kontrolisao veličinu porcija hrane koje jedem. Umesto prze pržene hrane koju sam ranije stalno jeo, sad mi majka priprema zdrave obroke, a kad ona ne stigne ja sa uživanjem spremim sebi hranu. Uglavnom se trudim da jedem dosta svežeg povrća i proteina. Smršao sam isključivo zahvaljujući zdravoj ishrani i vežbanju - rekao je Nik.

Njegovi prijatelji u školi nisu mogli da veruju kad je počeo da gubi kilograme, a njegovo telo se transformisalo do neprepoznatljivosti. 

Sve je dokumentovao

Da bi dokumentovao svoje putovanje Nik je na TikToku podelio snimke pre i posle mršavljenja. Klip počnje njegovim izgledom od pre godinu dana bez majice gde se vidi ogroman stomak, a on se sam pita:"Da li je vreme da počnem da vežbam"?

Snimak se završava drastično mršavijim mladićem u crnoj majici koji pokazuje isklesane trbušnjake. Samo ovaj snimak imao je više od 13, 5 miliona pregleda.   

Usledili su brojni komentari i podršaka da nastavi svoj čudesni preobražaj.
- Brate, potpuno si redizajnirao svoj lik
- Pala mi je vilica kad sam video šta si uradio. Svaka čast!

- Ovo je tako inspirativno i dokaz da je sve moguće samo ako čovek hoće.
- Potpuna transformacija za godinu dana. Bravo! - bili su samo neki od komentara na mrežama.

Nik ne krije da je prezadovoljan svojim novim izgledom i poručuje da će nastaviti da poboljšava svoje fizičko i mentalno zdravlje kroz vežbanje.

- Fokusiran sam na svoje zdravlje i kondiciju, to mi je primaran zadatak. Osim toga, želim da inspirišem i druge ljude da krenu mojim stopama. Ako sam ja mogao da smršam 34 kilograma za godinu dana može svako. Ključni su zdrava ishrana i disciplina - poručio je ovaj mladić.
Nik je na društvenim mrežama podelio i svoj način ishrane i šta je jeo kako bi uz vežbanje smršao.

Doručak:

  • proteinski šejk, ovsena kasa ili kajgana

Ručak:

Večera:

  • odrezak pečen na roštilju ili teflonu, špargla, čorba od povća...

Užina:

  • povrće, proteinske pločice, banana, breskva, celer, domaće kokice bez putera i soli 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)