Vežbanje

7 DANA ZA UKLANJANJE SALA SA STOMAKA: Stručnjaci tvrde da ovaj metod zaista radi, 9 namirnica obavezno treba izbaciti!

U pitanju je dobro osmišljeni program koji će učiniti da izgledate fit i zdravo i to veoma brzo.

23.03.2023 16:01

7 DANA ZA UKLANJANJE SALA SA STOMAKA: Stručnjaci tvrde da ovaj metod zaista radi, 9 namirnica obavezno treba izbaciti!
unsplash.com

Sa prvim sunčanim danima svi imamo više energije i elana. Zato je proleće pravo vreme za vežbanje i oporavak organizma nakon hladnih meseci. Kako bismo doveli telo u top-formu do leta, već ove nedelje poželjno je početi sa novim načinom ishrane i pojačanim fizičkim aktivnostima.

Zdravstveni stručnjaci su podelili savete na koje možete da smanjite salo na stomaku za samo nedelju dana i preporučili namirnice koje treba izbegavati ako želite da zadržite ravniji stomak. Gurui za mršavljenje iz Zdrave mumije rekli su da, iako nedelju dana nije dovoljno da se vide dramatični rezultati, usvajanje njihovih zdravih navika će pokrenuti metabolizam i smanjiti masnoće oko stomaka.

shutterstock.com

Treninzi visokog intenziteta preporučuju se 3 puta nedeljno

Preporučili su da je tokom ovog procesa neophodno odraditi tri ili četiri treninga visokog intenziteta nedeljno, konzumiranje hrane bogate vlaknima i da se uz to obavezno uzimaju probiotici kako bi se suzbilo nadimanje.

Namirnice sa visokim sadržajem šećera treba izbaciti iz ishrane jer mogu izazvati povećanje masti oko stomaka. Takođe je preporučeno izbegavanje ili ograničavanje uzimanje namirnica poput mlečnih proizvoda, čipsa, bezalkoholnih pića, pržene hrane, peciva, pa čak i margarina i time se spreči nakupljanje i stvaranje masnoće u stomaku.

Shutterstock

Ishrana je ključna u mršavljenju

Devet namirnica koje treba izbegavati da biste se rešili masti na stomaku:

  • Mlečni proizvodi
  • Čips
  • Bezalkoholna pića
  • Prerađeni pekarski proizvodi
  • Pržena hrana
  • Margarin
  • Belo brašno i pirinač
  • Žitarice
  • Rafinisani zaslađivači i šećer

U postu na blogu, stručnjaci su rekli da salo na stomaku može biti najteže za uklanjanje dok ste na putu mršavljenja, ali postoje male promene koje možete učiniti da biste ga se brže rešili.

Upozorili su da koliko brzo osoba može da izgubi salo na stomaku, ili bilo koju masnoću, zavisi od niza faktora, uključujući godine, nivo fitnesa, krvni pritisak i početnu težinu telesne masti.

TRENING VISOKOG INTENZITETA

Efikasan način za sagorevanje masti na stomaku i ubrzavanje metabolizma jeste redovno HIIT ili intervalni trening visokog intenziteta.

Tokom ovakvog treninga učesnici izvode vežbe većeg intenziteta u kratkim vremenskim periodima sa brzim pauzama za odmor između. Oni sagorevaju istu količinu kalorija upola kraće od dugih treninga zasnovanih na izdržljivosti. Preporučuje se uključivanje tri do četiri takva  treninga nedeljno u režim vežbanja.

Pixabay.com

Plan za izbacivanje šećera iz ishrane

PLAN ZA MANJI UNOS ŠEĆERA U 6 KORAKA

Visok unos šećera može dovesti do zdravstvenih stanja uključujući gojaznost,pucnje zuba, visok šećer u krvi, dijabetes, kao i nakupljanje masti oko stomaka.

Preporučeno je onima koji traže mršaviji stomak da isključe dodatke šećera u prerađenim stvarima kao što su bezalkoholna pića, upakovani sosovi, lizalice, kolači, kolačići i peciva.

Stručnjaci su osmislili jednonedeljni plan koji ljudi mogu da koriste da smanje unos šećera počevši tako što će izbaciti bezalkoholna pića prvog dana, a zatim drugog dana prestankom stavljanja šećera u čajeve i kafe.

Trećeg dana su preporučili da se odlučite za običan prirodni jogurt preko slađih ukusa, a zatim četvrtog dana napravite sos za testeninu umesto da koristite unapred napravljene koje mogu da sadrže osam do 10 kašičica šećera.

Petog dana pređite sa bele ili mlečne čokolade na 90 odsto tamne čokolade, a šestog dana grickajte štapiće od povrća sa zdravim umakom ili humusom umesto voća.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)