Psihologija

"NIKO NIJE ZNAO ŠTA SE IZA NJEGOVOG OSMEHA KRIJE, BILA SAM U VELIKOJ ZABLUDI": Mislila je da imaju idealn brak i porodicu, a onda je jedan poziv policiji sve to izbrisao (FOTO)

Metju Rajt bio je najidealniji muž i otac, bio je uvek nasmejan i nije ništa slutilo na to da će ga bolest savladati.

10.10.2023 21:00

"NIKO NIJE ZNAO ŠTA SE IZA NJEGOVOG OSMEHA KRIJE, BILA SAM U VELIKOJ ZABLUDI": Mislila je da imaju idealn brak i porodicu, a onda je jedan poziv policiji sve to izbrisao (FOTO)
Shutterstock

Viktorija Rajt (36) živela je život kao u bajci pored supruga Metjua (38) i njihovo troje dece. Sve troje mališana bilo je mlađe od 10 godina, najstarija devojčica je imala osam godina, ali Metju je supruzi pomagao na sve načine kad god je mogao. Par se upoznao tokom tinejdžerskih dana, a tokom dve decenije ljubavi činilo se da im ništa ne može stati na put.

- Metjua sam upoznala na konjičkim trkama. Oboje smo bili strastveni zaljubljenici u ovaj sport, dok je on bio i odličan jahač. Pre nekoliko godina mu je ponuđeno da vodi sportsku rubriku o konjičkim trkama u jednom magazinu. Redovno bi mi kupovao cveće, kuvao ručak i uspavljivao decu kad god je bio kod kuće. Poslednjeg Dana zaljubljenih me je na pragu čekao ogroman buket crvenih ruža. Metju se skrivao iza njih, uvek bi me dočekao uz osmeh. Ništa mu kod kuće ne bi bilo teško. Stavljao bi kuhinjsku kecelju dok je spremao večeru i sa decom se igrao kuvara. Onda bi otišao da sve troje uspava i ušuška, da bi nas dvoje imali zajedničko veče. Ništa me tog dana nije pripremilo na ono što sledi - započinje priču Rajtova, a o tome je pisao i San.

Ona je objasnila da je Metju zavoleo trke konja sa 12 godina, ali da mu je dijagnostikovana depresija kada je imao 18.

- Psihički problemi su kulminirali sa njegovih 25 godina. Nije želeo da uzima antidepresive, jer kaže da pod njihovim dejstvom “nije ništa osećao”, dok je kod psihijatra otišao svega dva puta. Odbijao je da nastavi da ide i da “potpunom strancu obrazlaže zbog čega je tu, kad ni on sam ne zna”. Vremenom je bivalo sve gore, samo ja znam kako sam se borila sa njegovim krizama. Nekoliko puta je želeo da izvrši samoubistvo, ali mislila sam da je to ostalo samo u priči. Svima je delovao kao blag i ljubazan, ni naši roditelji, niti bliski prijatelji nisu znali šta se iza njegovog osmeha krije. Bukvalno se borio sa sobom dan za danom. Kada smo dobili decu mislila sam da ga je popustilo, ali bila sam u tolikoj zabludi - nastavlja izlaganje ova žena.

shutterstock.com

Nije svaka depresija očigledna, neka se primećuje samo u četiri zida

Na doček Dana zaljubljenih 2021. godine dočekao ju je sa najvećim buketom ruža.

- Jedva se video iza cveća. Isprobao je svoje najsvečanije odelo iste večeri. Spremio je obrok koji smo imali da ručamo i naredna tri dana, a nasekao je drva za kamin sigurno za nedelju dana. Bio je posebno ljubazan prema meni i svoj deci. Činilo mi se da nikada nismo bili srećniji, kako nisam shvatala da nas priprema za to da ćemo ostati sami. Posle savršene večere primetila sam da ga nema duže nego što je uobičajeno. Mislila sam da se pored dece uspavao. Nisam ga zatekla u dečijim sobama, pa sam ušla u spavaću sobu gde sam ga ugledala. Uradio je to, oduzeo je sebi život. Sahranili smo ga u tom odelu koje je veče pre toga isprobao. Imali smo ručka narednih dana, kao i ogreva, a ja sam se trudila samo da preživim od šoka. Mislila sam da nikada ne bi ostavio mene i decu, ali jeste. Ponekad ne možete spasti najvoljenije ni od njih samih, pomislila sam dok je dolazila policija i hitna pomoć koju sam pozvala - objasnila je ona na kraju.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)