Prirodni lekovi

NOVAK ĐOKOVIĆ SVAKO JUTRO IMA ISTI RITUAL: Kune se u njegove blagodeti i da zato nikad nije bolestan! (VIDEO)

Svemu prethodi čaša tople vode sa limunom.

26.08.2024 20:55

NOVAK ĐOKOVIĆ SVAKO JUTRO IMA ISTI RITUAL: Kune se u njegove blagodeti i da zato nikad nije bolestan! (VIDEO)
CHINE NOUVELLE / Sipa Press / Profimedia

Novak Đoković, zvanično najbolji teniser svih vremena, koji je Srbiji doneo zlato čak i sa nedavnih Olimpijskih igara u Parizu, već godinama pridaje izuzetnu pažnju svojoj ishrani, smatrajući je ključnom komponentom svog uspeha na terenu. Iako ne tvrdi da bi njegov režim mogao odgovarati svima, on ističe da je promena načina ishrane, koju je pre više od decenije uveo u saradnji sa dr Igorom Ćetojevićem, nutricionistom, postavila temelje njegovog izvanrednog uspeha u svetu tenisa.

Đokovićeva ishrana, već godinama lišena je glutena i mlečnih proizvoda, a drastično se promenila nakon što mu je dijagnostikovana intolerancija na gluten. Nakon što je isključio hleb, testo i sireve iz ishrane, počeo je da obraća pažnju na svaki obrok, posebno na doručak. Danas se njegova ishrana bazira na povrću, orašastim plodovima, ribi, voću, semenkama i zdravim uljima.

PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP / Profimedia

Naš zlatni dečko, Novak Đoković

Novak svako jutro započinje na isti način: čašom tople vode sa limunom, koja mu pomaže da "očisti" telo od toksina, kako kaže. Nakon toga, konzumira obrok koji naziva "savršeno prilagođenim za dan koji tek počinje". Na njegovom stolu se često nađu činije pune mešavine semenki, orašastih plodova, muslija bez glutena, bobičastog voća, jagoda i banana.

Shutterstock

Smutijem od celera Đoković započinje svaki dan

On je na društvenim mrežama podelio svoju jutarnju rutinu, a otkriva da je sok od celera jedan od osnovnih elemenata njegovog doručka. 

- Najpre uzmem malo tople vode sa limunom. Potom izvadim zelene stabljike celera iz frižidera i ubacim ih u sokovnik za hladno ceđenje. Verujem da je najbolji način da započnete dan upravo ovim sokom, na prazan stomak. Pun je minerala i soli, a ima i druge, manje poznate elemente koji pomažu u detoksikaciji jetre. Za moju porodicu i mene, ovaj napitak je pravo čudo - ističe teniser, dok dodaje da u prvoj polovini dana pojede veoma mnogo voća.

 

 

Porodica Đoković ponekad dodaje sok od krastavca ili jabuke celeru, kako bi poboljšali ukus. Bogat mineralima, vitaminima i drugim korisnim sastojcima, celer pozitivno utiče na bubrege, stomak, creva, mišiće, krvne sudove i imuni sistem.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)