VIP saveti

"OVO NIKADA NE BIH RADIO" Novak Đoković je strog tata i u roditeljstvu jedno ne toleriše

Slavni teniser otkrio pravila koja se moraju poštovati.

22.08.2024 22:30

"OVO NIKADA NE BIH RADIO" Novak Đoković je strog tata i u roditeljstvu jedno ne toleriše
MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Novak Đoković je na Olimpijskim igrama u Parizu imao posebnu podršku sa tribina - suprugu Jelena Đoković, sina Stefan i ćerku Tara. Tara je čak napravila transparent na kojem je pisalo: "Tata je najbolji", što je dodatno istaklo koliko je porodica važna Novaku. Nakon pobede, Novak je odmah potrčao ka njima i snažno ih izgrlio, a fotografija tog trenutka obišla je ceo svet.

PEDJA MILOSAVLJEVIC / AFP / Profimedia

Novak Đoković ovako vaspitava decu


Teniser je otkrio kako vaspitava decu, ističući da im je potrebna podrška kako bi se pravilno razvila. Takođe, naglasio je da nikada ne bi forsirao svog sina da igra tenis, već bi to trebalo da dođe prirodno iz njegove želje. Novak je istakao da je ljubav prema sportu važna kod dece, naglašavajući da bi trebalo da se bave sportom iz ljubavi, a ne iz želje za zaradom.

- Možda neko misli da bih forsirao svog sina da igra tenis, ali to nikada ne bih radio. Ako bude imao želju da igra tenis, to treba da dođe prirodno. Trenutno se to događa, igra svakog dana sa sinom mog prijatelja. Čak 99,9 odsto dece koja uzmu reket u ruke to rade jer vole sport, ne zato što žele da zarade novac - pojasnio je Novak.

Objasnio ko su šampioni

- Postoji lažna percepcija u sadašnjosti oko toga ko je pravi šampion. Obično asociramo tu reč sa osobom koja ima trofej. Međutim, neko ko je pronašao svoju svrhu, osećaj identiteta ko se oseća ispunjeno i srećno je takođe šampion na svoj način. Društvo danas stvara previše pritiska na pojedinca. Ako niste zaradili određenu svotu novca ili ako niste među 10 ili 20 najboljih u svom polju onda kažu da niste uspešni i to je veliki problem sa kolektivom zbog načina na koji tretira ljude - izjavio je jednom prilikom Novak Đoković, prenosi Najzena.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)