Odrasli

OLIZAO JU JE PAS i sledeće čega se seća je da je bila prikovana za krevet! Probudila se iz anestezije, više nije osećala ni noge ni ruke, a onda je pokušala da ustane... (FOTO)

Meri Trejner je dobila misterioznu infekciju koja je napala njene krvne sudove, usled čega su joj udovi bukvalno za tri dana pocrneli.

bySrećna Republika

23.10.2024 16:15

OLIZAO JU JE PAS i sledeće čega se seća je da je bila prikovana za krevet! Probudila se iz anestezije, više nije osećala ni noge ni ruke, a onda je pokušala da ustane... (FOTO)
Schutterstock

Meri Trejner iz američke savezne države Ohajo je samo nekoliko dana nakon što se vratila s odmora morala da uzme bolovanje jer je najednom osetila nesnosne bolove u leđima i nepodnošljivu mučninu. Nakon što joj je temperatura stalno rasla i padala, poslata je u Urgentni centar 10. maja 2019. godine. Samo dan kasnije, hitno je prebačena u drugu bolnicu, gde je počela borba za njen život.

Nesrećna žena je dobila nesnosne bolove u rukama i nogama, a bila je i na aparatu za održavanje u životu jer je teško disala. Posle tri dana joj je rečeno da će zbog misteriozne infekcije, koja joj napada krvne sudove na rukama, nogama i stopalima sva četiri njena uda morati da joj budu amputirani. Bilo je pitanje života ili smrti i očajna Meri je morala da donese tešku odluku. 

Porodica ju je, da bi im bila u blizini, vratila u bolnicu gde se prvi put javila sa simptomima. Na putu iz jedne bolnice u drugu porodica je primila poziv da Meri ima capnocytophaga canimorsus - bakteriju koja se nalazi u slini mačaka i pasa i može biti kobna za ljude ako se zaraze njom. Lekari veruju da joj je bakterija ušla u telo kada joj je njen pas polizao ranu na ruci nakon što se vratila s odmora.

 

 

Pet godina kasnije Meri je dobila jedinstvenu mioelektričnu protetiku visoke tehnologije.

- Bilo je izazovno. Najteže je bilo da ponovo naučim da hodam, ali dobro sam, dobro mi ide - rekla je Meri koja je sa čitavim svetom podelila i kako je doživela šok kada se nakon anestezije probudila i shvatila   

Dr. Adžej Set, koji je izvršio amputaciju, rekao je da je infekcija brzo napredovala i da su joj ruke i stopala bukvalno pocrneli, ali da je Meri jedna hrabra žena koja je iz višegodišnje borbe izašla kao pobednik. 

Njen suprug Met, s kojim je u braku 37 godina, rekao je da je pomislio da je neverovatno kada je video Meri kako hoda. 

- Vidimo svetlo na kraju tunela, samo prilagodimo ono što treba da učinimo. Samo je potrebno više planiranja kada želimo nešto da uradimo - rekao je Met i svoju suprugu nazvao čudom. 

Prema njegovim rečima, videti napredak koji je ona postigla za samo pet godina, to je kao čudo.

- Neverovatno je koliko je daleko stigla - dodao je dr. Seh.

Za njeno lečenje pokrenuta je kampanja GoFundMe, a cilj je prikupiti 100.000 dolara. Trenutno je prikupljena gotovo polovina iznosa. 

- Ne mogu da verujem da su svi priskočili u pomoć, pa čak i ljudi koje ne poznajem, iz drugih država. Samo ne znam kako da im svima zahvalim - zaključila je hrabra Meri.

BONUS VIDEO: 

 

Komentari (0)