Odrasli

ŽENA PREMINULA OD VODE! Evo koliko je tačno popila, samo se SRUŠILA!

Ešli Samers, majka dvoje dece, preminula je od hiponatremije, stanja koje podrazumeva prekomeran unos tečnosti i narušavanje nivoa elektrolita u organizmu.

19.10.2024 18:30

ŽENA PREMINULA OD VODE! Evo koliko je tačno popila, samo se SRUŠILA!
Facebook

Ešli Samers, majka dve male devojčice, preminula je nakon "trovanja" vodom tokom porodičnog odmora na jezeru Fremen. Ovaj slučaj se dogodio pre malo više od godinu dana, ali i dalje intrigira javnost. Ona je imala 35 godina, a popila je dva litra vode za oko 20 minuta.

Njena smrt izazvala je šok i nevericu kod porodice i prijatelja, a i pored tragičnog ishoda, njeno srce, jetra, pluća, bubrezi i deo koštanog tkiva donirani su i spasili su pet života.

Facebook

Ešli je preminula od trovanja vodom

Ešli je počela da se oseća loše tokom poslednjeg dana odmora, pokazujući simptome dehidracije. Prema rečima njenog brata Devona Milera, Ešli je popila značajnu količinu vode za kratko vreme, što je dovelo do ozbiljnih zdravstvenih komplikacija. Kada su se vratili kući ona je pala u garaži i dobila edem mozga (prim. aut. oticanje mozga). Kasnije joj je postavljena dijagnoza hiponatremija - stanje kada u telu postoji višak vode, a manjak natrijuma.

- Bio je to ogroman šok za sve nas. Razmišljali smo da li je to uopšte moguće. Osećala je kao da nikako ne može da se napije vode. Kada smo stigli do pristaništa čekalo nas je 20 minuta vožnje čamcem. Ona je popila četiri flašice vode za tih 20 minuta - prisetio se Devon Miler, Ešlin rođeni brat.

Lekari su utvrdili da je Ešli preminula od retke posledice prekomernog unosa vode, koja može da uzrokuje nedostatak natrijuma u organizmu. Dr Blejk Froberg, toksikolog iz bolnice, istakao je važnost održavanja ravnoteže elektrolita, poput natrijuma i kalijuma, posebno tokom letnjih meseci ili prilikom vežbanja.

Simptomi trovanja vodom

Simptomi trovanja vodom, uključujući loše opšte stanje, grčeve u mišićima, bolove, mučninu i glavobolje, postali su očigledni kod Ešli pre nego što je preminula. Njena smrt je istakla važnost pravilnog unosa tečnosti i naglasila potencijalno fatalne posledice prekomernog unosa vode.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)