Odrasli

OPRALA JE KOSU NA MORU I OSTALA PARALIZOVANA: Lekari su mislili da ima sunčanicu, a onda je usledila strašna dijagnoza!

Rekli su joj da nikada više neće hodati.

04.09.2024 12:54

OPRALA JE KOSU NA MORU I OSTALA PARALIZOVANA: Lekari su mislili da ima sunčanicu, a onda je usledila strašna dijagnoza!
Shutterstock

Karolin Burson (53) će zauvek pamtiti prošlogodišnje letovanje na Kipru jer je ostala paralizovana nakon što je oprala kosu. Ona je prvo izgubila osećaj u levoj ruci i pomislila je da ima problem sa mišićima. Međutim, u trenutku kada je stigao taksi koji je trebalo da je preveze do bolnice, Karolin je već bila paralizovana od vrata nadole.

- Dok sam se tuširala, izgubila sam sav osećaj u levoj ruci. Bila je "mrtva" u roku od nekoliko sekundi. Zvala sam mog partnera Ričarda i vikala da imam moždani udar. Uradili smo sve testove sa licem i govorom, i sve je bilo u redu. Sela sam da osušim kosu i osetila sam da mi odumire i druga ruka. Osećala sam se kao da sam pijana i nisam mogla da stojim na nogama. Kada je taksi došao, ja sam već bila paralizovana - ispričala je Karolin i nastavila:

- Posle niza testova lekari su mi rekli da sam imala jaku sunčanicu i da će ujutru sve biti bolje. Međutim, ja sam se sve gore osećala, i Ričard je hitno organizovao moj povratak u Britaniju. Lekari iz bolnice u Sauthemptonu su mi posle pregleda magnentnom rezonancom rekli da sam imala kičmeni udar i da više nikada neću hodati!

shutterstock.com

U roku od nekoliko minuta je bila paralizovana

 

Kičmeni udar inače nastaje kada je tok krvi u kičmi ili arterijama prekinut ili blokiran, zbog krvarenja ili krvnog ugruška.  

Bez obzira na loše prognoze lekara, Karolin nije želela da se preda.

Prebečena je na rehabilitaciju u Salsburiju i radila je sve što je mogla da poboljša svoju pokretljivost.

- Rečeno mi je da je oporavak od kičmenog udara nemoguć i to je to. Ali, ja to nisam htela da prihvatim i fokusirala sam se na to da budem bolje. Kada sam došla na rehabilitaciju lekar me je pitao šta je moj cilj, a ja sam mu rekla: Da odšetam odavde! On me je samo pogledao i ništa nije komentarisao. Sve sam iznova učila, to je bio neverovatno spor proces sa bezbrojnim ponavljanjima. Krajem prošle godine sam napravila svoj prvi korak i moje noge su bile sve jače. Ekokardiogram je pokazao da sam imala rupu u srcu i to je izazvalo kičmeni udar, međutim, u međuvremenu se ta rupa zatvorila. Kada sam u februaru na svojim nogama izašla sa klinike, to je bilo neverovatno. Znala sam samo da nema šanse da ceo život provedem u invalidskim kolicima - zaključila je Karolin, prenosi The Sun.

BONUS VIDEO:

  

 

Komentari (0)