Odrasli

TINEJDŽER SE ŽALIO NA GLAVOBOLJU I POVRAĆANJE, A SAD JE PARALIZOVAN: Uzrok će vas prestraviti, nalazi se svuda oko nas

Mladić iz Misurija prolazi kroz pakao posle ujeda komarca.

03.09.2024 11:25

TINEJDŽER SE ŽALIO NA GLAVOBOLJU I POVRAĆANJE, A SAD JE PARALIZOVAN: Uzrok će vas prestraviti, nalazi se svuda oko nas
GoFundMe

Džon Prokter (18), koga prijatelji i familija od milošte zovu BB, bio je normalan tinejdžer, a sada se bori za život nakon što ga je ujeo komarac koji ga je zarazio virusom Zapadnog Nila. Nesrećni mladić je paralizovan od vrata nadole i priključen na respirator i lekari se trude da mu spasu život.

BB koji je nedavno završio srednju školu u Sent Luisu u Misuriju, počeo je pre tri nedelje da se žali na jake glavobolje.

Njegov otac Džon kaže da su lekari procenili da se radi o običnoj glavobolji i dehidraciji i rekli su tinejdžeru da mu je neophodan odmor. Međutim, par dana kasnije BB je počeo da povraća bez prestanka, i porodica ga je odmah odvela u bolnicu. Opet su ga vratili kući, ovoga puta sa obrazloženjem da je "pokvario stomak".

Ali, mladić se sve lošije osećao, dobio je visoku temperaturu, i opet je završio u bolnici gde su ga lekari testirali na meningitis, ali rezultat je bio negativan.

Ubrzo su počeli i problemi sa disanjem i Džon je priključen na respirator.

Graphic Science / Alamy / Profimedia

Zaraženi komarac mu je uništio život

Međutim, tek 25. avgusta, punih 16 dana posle pojave prvih simptoma, doktori su konačno postavili pravu dijagnozu - da se radi o virusu Zapadnog Nila.

Lekari su njegovoj porodici objasnili da je Džon zaražen posle ujeda komarca, kao i da je pretrpeo moždani udar i upalu pluća, kao posledicu infekcije.

 - Teško je poverovati da tako malo, skoro beznačajno stvorenje može da napadne savršeno zdravog čoveka i dovede ga u stanje u kojem ne može ni glavu da pomeri. Naš sin polako napreduje, ali su te promene neverovatno važne, jer može da pomera desnu ruku i obe noge. Leva noga mu je i dalje veoma slaba, a ne može da pomera vrat. Doktori kažu da je pred nama maraton, jer mnogo vremena će biti potrebno da bi se BB vratio u stanje u kojem je bio pre nego što ga je virus umalo ubio - navodi Džonov otac, prenosi The Sun. 

BONUS VIDEO:

 

 

 



 

Komentari (0)