Odrasli

OSETIO JE BLAGI UJED NA NOZI, POSLE 2 DANA KOŽA JE POZELENELA I POČELA DA TRULI: Kućni insekt ga je skoro ubio!

Pravim čudom je uopšte ostao živ.

16.08.2024 11:35

OSETIO JE BLAGI UJED NA NOZI, POSLE 2 DANA KOŽA JE POZELENELA I POČELA DA TRULI: Kućni insekt ga je skoro ubio!
printscreen/KSHB

Kada je Zakari Harakas osetio blagi svrab u desnoj nozi, nije obraćao pažnju na to. Krajičkom oka je primetio braon pauka kako se udaljava, i pomislio je: Da li je to možda bio ujed? Nije se zabrinuo, ali nekoliko dana kasnije noga je počela da otiče, dobila je zelenu boju i tkivo je počelo da odumire! 

Otac troje dece iz Misurija je hitno prebačen u bolnicu i lekari su bili šokirani kada su videli kojom brzinom se širi nekroza kože i kako brzo odumire tkivo ispod kože. 

Lekari nisu imali izbora i morali su da odstrane delove noge i mišića koji su bili zahvaćeni infekcijom da bi Zakariju spasli nogu. Prognoze su sada dobre i doktori smatraju da bi Harakas trebalo u potpunosti da se oporavi i živi normalnim životom.

A koliko je situacija bila ozbiljna, pokazuje činjenica da su lekari rekli Zakariju da je došao dan kasnije u bolnicu, verovatno ne bi preživeo!

printscreen/gofundme.com

Zakarija je ujeo pauk dok je radio u bašti

Utvrđeno je da je Zakari dobio nekrozu, ozbiljnu infekciju koju je izazvala bakterija koju prenose paukovi. U ranim fazama pacijent oseća bol, crvenilo i simptome koji podsećaju na grip, kao što su groznica i umor.

Ako se nekroza ne leči na vreme, to može da dovede do odumiranja kože i mišića, pojave crne kože i smrtonosne sepse, a često je neophodna amputacija.

- Tamo napolju, u normalnom životu, niko ne razmišlja o ujedu pauka. Čuo sam da se ovo dešava ljudima, a sada sam i ja kroz to prošao - izjavio je Zakari.

Doktor Endrju Benedikt iz Kanzas Sitija koji je operisao Zakarija kaže da sve lični na ujed braon pauka, ali da ga čudi ovakva reakcija kod Harakasa.

- Ujedi braon pauka su česta pojava i tu nema ništa neobično. Tačno je da braon pauk može da bude otrovan, ali veoma retko izazivaju ozbiljne posledice jer veoma mala količina otrova se prenosi ujedom - zaključio je Benedikt, prenosi Daily Mail. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)