Odrasli

POJEO OVO, PA DOBIO KRASTE NA POLNOM ORGANU: Intiman odnos pogurao infekciju, prošao GOLGOTU

Zaključili su da je genitalnu infekciju izazvala epizoda dijareje i povraćanja.

30.08.2024 10:10

POJEO OVO, PA DOBIO KRASTE NA POLNOM ORGANU: Intiman odnos pogurao infekciju, prošao GOLGOTU
shutterstock

Lekari su lečili prvi slučaj ikada trovanja hranom uzrokovanog pirinčem koji pogađa genitalnu regiju. Muškarac star 38 godina zatražio je pomoć od urologa nakon što je na penisu imao crvenilo, otok i kraste, koje su trajale veći deo nedelje.

Dalja istraživanja su otkrila da su zabrinjavajući simptomi počeli ubrzo nakon što je doživeo napad teške dijareje i povraćanja. Lekari su u medicinskom centru američkog Univerziteta u Bejrutu u Libanu, gde je lečen, uzeli bris sa penisa muškarca da bi testirali na infekciju.

Pronašli su dokaze o bakteriji bacillus cereus, koja se obično nalazi u pirinču koji je predugo ostavljen na sobnoj temperaturi i može izazvati bolest i želudačne tegobe ako se pojede. Lekari su zaključili da je neuobičajenu genitalnu infekciju muškarca izazvala epizoda dijareje i povraćanja koja su se desila skoro odmah nakon "snažnog odnosa" sa njegovom suprugom.

Intimni čin može povećati rizik od prožimanja bakterija u koži zbog promene krvnih sudova.

Rečeno je da je bakterija stupila u direktan kontakt sa preponom pacijenta.

Lekari su primetili da je "neobično" videti bacillus cereus na koži, a kamoli na genitalijama.

Ovo je bio prvi slučaj u literaturi trovanja hranom u penisu.

Otac dvoje dece, lečen je lokalnim antibiotikom zvanim fucidna kiselina, koji se obično koristi za lečenje infekcija oka.

Pacijentu je takođe rečeno da opere područje kako treba i da izbegava odnose i samozadovoljavanje dok ne zaraste. Mesec dana nakon infekcije pacijent je rekao da nema peckanja, nelagodnosti u predelu genitalija i da se infekcija nije vratila, piše Daily Mail.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)