Zanimljivosti

ČUVENA LEPOTICA OTKRILA DA IMA RAK I ŠOKIRALA SVE NAČINOM LEČENJA: Evo zašto nije poslušala 32 lekara!

Odlučila je da se leči bez upotrebe lekova.

03.09.2024 11:48

ČUVENA LEPOTICA OTKRILA DA IMA RAK I ŠOKIRALA SVE NAČINOM LEČENJA:  Evo zašto nije poslušala 32 lekara!
Credit: Felix Hörhager / AFP / Profimedia

Eli Mekfirson (60), čuvena manekenka i jedna od najlepših žena sveta šokirala sve kada je po prvi put otkrila da se sedam godina bori sa rakom dojke. Ona je u svojim memoarima "Life, Lessons, and Learning to Trust Yourself" koji će uskoro biti objavljeni navela da je trenutno u remisiji i da je odbila hemoterapiju i bilo kakve lekove.

Fatalna Australijanka kaže da se opredelila za holistički pristup lečenja - molitvama i meditacijom.

Eli priznaje da nije poslušala savete 32 lekara, kao i članova svoje porodice, i izabrala je, kako kaže, da veruje u sebe i tako se oporavi.

- Bio je to šok, sasvim neočekivano. Bilo je to zbunjujuće na toliko nivoa, ali mi je istovremeno omogućilo da zavirim duboko u sebe i nađem rešenje koje mi odgovara - priča Mekfirson.

Odbila lečenje klasičnom medicinom

Nakon što joj je pre sedam godina izvršena lumpektomija (delimična mastektomija), lekari su joj savetovali da uradi punu mastektomiju, a posle nje da prođe kroz hormonsku terapiju, radijaciju i hemoterapiju. Ali, ona je odbila klasičnu medicinu, što je objasnila rečima: To je bila sjajna vežba verovanja u sebe i svoje telo, i verovanja u prirodu.

Eli objašnjava da se molila i meditirala na plaži u Majmiju, i posle toga je zaključila da ne želi da kancer leči uz pomoć lekova, već "intuitivnim holističkim pristupom".   

Credit: Nacho Lopez / Zuma Press / Profimedia

Eli Mekfirson odbila lečenej klasičnom medicinom

- Kada sam rekla "ne" standarnim lekovima, to je bila najteža odluka u mom životu. Ali bilo bi još teže da sam negirala svoje unutrašnje biće. Tada mi je delovalo da su operacija i hemoterapija suviše "ekstremni" - napisala je nekadašnja manekenka.

Iako joj mnogi kažu da je luda, ona napominje da je napravila čitav plan za lečenje raka.

Naime, iznajmila je kuću u Finiksu u Arizoni gde je osam meseci uz holistički način "lečila" rak uz nadzor njenog doktora, lekara naturopate, holističkog zubara, kiropraktičara i još dvojice terapeuta.

- Svaki minut kad sam bila sama sam posvetila sopstvenom lečenju - tvrdi ona.

Mekfirson je trenutno u kliničkoj remisiji i kako navodi, njeni sinovi Flin (26) i Saj (21) je podržavaju u njenom načinu lečenja, prenosi Daily Mail. 

Šta je rak dojke?

Rak dojke je bolest koja počinje u tkivu dojke kada normalne ćelije dojke promene svoja svojstva (mutiraju) i počnu da se ubrzano i nekontrolisano dele (umnožavaju), stvarajući tumor i pri tome uništavaju okolno zdravo tkivo. Ćelije u našem telu imaju normalan ćelijski ciklus: rastu i dele se, praveći po potrebi kopije sebe ("ćerka ćelije") da zamene stare ili abnormalne ćelije.

Kao što primaju signale da rastu, one primaju i signale da umiru kada su oštećene. Međutim, ćelije raka se ne ponašaju kao zdrave ćelije, one ne samo da preživljavaju, već se i dele i razmnožavaju – uprkos činjenici da telu nisu više potrebne, piše beo-lab.rs. 

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)