Odrasli

SAZNALA SAM DA IMAM RAK U 36. GODINI! Potresna ispovest: Ovih 8 simptoma opake bolesti svi treba da znaju da prepoznaju!

Bruk Gold je mlada mama kojoj se život okrenuo naopako nakon što je dobila dijagnozu kancera i to posle dugog odlaganja odlaska na kontrolne preglede iako je u porodici imala istoriju te opake bolesti.

27.09.2022 15:01

SAZNALA SAM DA IMAM RAK U 36. GODINI! Potresna ispovest: Ovih 8 simptoma opake bolesti svi treba da znaju da prepoznaju!
Printscreen/Instagram/beyakwe

Priča Bruk Gold, mlade mame iz australijskog grada Sidneja, obišla je čitav svet i izazvala salve reakcija budući da je ispričala kako je sa samo 36 godina slučajno otkrila da boluje od raka, što joj je u trenu okrenulo čitav život. 

Kako je istakla, ona je odlagala preglede kod lekara jer je vodila užurban način života, a na svet to se i plašila kontrolnih analiza zbog straha da možda boluje od nečega budući da ima porodičnu istoriju kancera. Ipak, sve se promenilo jednog dana kada je postala svesna da joj se neki neobični simptomi uporno ponavljaju. Jedan od prvih znakova bila je pojava sukrvice na vešu, iako nije trebalo da dobije mesečni ciklus. Odmah je, kako je ispričala, shvatila da je odlazak kod doktora neizbežan.

Nedugo nakon toga, a što se desilo pre dve godine, nesrećnoj mladoj ženi je dijagnostifikovan rak grlića materice. Ustanovljeno je da na njemu ima malignu izraslinu od čak 4 centimenatara i da je bolest u četvrtom stadijumu. 

Da je pregled odložila samo još koji mesec, lekari veruju da bi to bilo pogubno po nju i da više ne bi imala nikakve šanse da preživi. Bolest se proširila i na druge delove tela, a Bruk se svakodnevno i emocionalno i fizički borila sa onim što ju je snašlo. 

Printscreen/Instagram/beyakwe

Borba mlade Bruk sa bolešću je bila duga i ona je dane provela u bolnici 

Invazivna terapija koju je Bruk primala ostavila je strašne nuspojave poput "rupe" na njenoj bešici. Takođe, u to vreme kada joj se pojavio niz komplikacija, njenoj porodici je rečeno da tim doktora nije siguran da može da joj spase život. Bolest je veoma brzo napredovala. 

Posle operacije i dobijanja jakih terapija, što je trajalo više nedelja, mlada mama je započela hemoterapiju i zračenje. Zračenje joj je oštetilo jajnike, što je uticalo i na plodnost, a to je sa sobom nosilo i druge probleme. Najpre je trpela nesnosan bol u karlici, kao i nelagodnost prilikom uriniranja, a ubrzo je, iako tek u četrdsetim, ušla u menopauzu

- Da sam ranije otišla da mi uzmu bris ili da su mi doktori rekli da mi je potreban bris mogla sam da izbegnem sve ovo, kao i gubitak plodnosti - istakla je Bruk. 

Iako joj je terapija pomogla i na kraju spasla život, ostavila je za sobom teške posledice sa kojima se Bruk još bori. Ona je, naime, kako kaže, u najboljim godinama i želela je da svom sinu podari brata ili sestru, ali joj je to sada onemogućeno zbog gubitka plodnosti.

- Zato će mi sada biti potrebna surogat majka - rekla je Bruk. 

Ona je, međutim, pre operacije i terapija uspela da sačuva dva embriona, ali su troškovi procesa oplodnje na taj način veoma veliki. 

Inače, njoj su lekari rekli da se spasla opake bolesti, ali ta mlada žena na svaka tri meseca mora da odlazi na preglede i to narednih pet godina kako bi doktori bili sigurni da nema recidiva, odnosno vraćanja bolesti. 

Bruk se sada više nego ikada okrenula zdravom načinu života i odlasku u teretanu. Ona podiže svest o preventivnim pregledima i ranom otkrivanju bolesti, te ističe da je od velike važnosti prepoznati na vreme simptome i javiti se doktoru. 

Simptomi oboljenja, kako je naglasila, uključuju: neobjašnjivo krvarenje, neprijatan vaginalni iscedak, bol u donjem delu leđa ili karlice, a u težim slučajevima, odnosno kada bolest uđe u podmakli stadijum, može se pojaviti krv u mokraći, otok jedne ili obe noge, zatvor i problemi s bešikom, prenosi britanski San .

BONUS VIDEO:

Komentari (0)