Nutricionistkinja Suzi Barel otkrila je na svom blogu da nikako ne bi trebalo da bacamo koru od banane, već da je uvrstimo u ishranu, a portal Msn.com prenosi i zašto je to dobra ideja.
Naime, kora od banane ima odlična svojstva jer sadrži mnogo vlakana koja utiču na mršavljenje, a osim toga, bogata je vitaminima B i C koji imaju moć da ulepšaju kožu. Kora omiljenog tropskog voća mnogih ljudi u našoj zemlji pospešuje i unos magnezijuma i kalijuma.
Ipak, Suzi ne savetuje da se kora banane konzumira sirovu, već da se ubaci u neka jela. Predložila je i nekoliko ideja koje mogu poslužiti kao savršen doručak ili međuobrok, a još jedna prednost jeste ta što se one mogu pripremiti i dan ranije pa poneti na posao. Time se dobija više vremena tokom užurbanog jutra.
Evo kako se kora može uneti u organizam na najlakši i najefikasniji način.
- Koru banane najpre skuvajte da omekša i ubacite je u smuti ili neku smesu za kolače u koje se inače stavlja banana. Kora neće promeniti ukus jela, već će mu samo dodati "volumen". Ako pravite smuti, ubacite u njega celu bananu i krajeve kore koje ste prethodno sitno naseckali. Kuvanu koru možete ubaciti u mafine i banana hleb - istakla je Barelova.
BONUS VIDEO:
Komentari (0)