Odrasli

DA LI STE IKADA JELI KORU OD BANANE? Nikako je ne bacajte, a evo i savršenog RECEPTA ZA NJENO KONZUMIRANJE!

Stručnjaci tvrde da je deo ovog tropskog voća, koji uglavnom većina ljudi ljudi odmah baca u smeće, bogat vitaminima B i C, ali i da je prepun vlakana i mnogih drugih blagotvornih sastojaka.

bySrećna republika

26.09.2022 17:00

DA LI STE IKADA JELI KORU OD BANANE? Nikako je ne bacajte, a evo i savršenog RECEPTA ZA NJENO KONZUMIRANJE!
shutterstock.com

Nutricionistkinja Suzi Barel otkrila je na svom blogu da nikako ne bi trebalo da bacamo koru od banane, već da je uvrstimo u ishranu, a portal Msn.com prenosi i zašto je to dobra ideja.

Naime, kora od banane ima odlična svojstva jer sadrži mnogo vlakana koja utiču na mršavljenje, a osim toga, bogata je vitaminima B i C koji imaju moć da ulepšaju kožu. Kora omiljenog tropskog voća mnogih ljudi u našoj zemlji pospešuje i unos magnezijuma i kalijuma.

Ipak, Suzi ne savetuje da se kora banane konzumira sirovu, već da se ubaci u neka jela. Predložila je i nekoliko ideja koje mogu poslužiti kao savršen doručak ili međuobrok, a još jedna prednost jeste ta što se one mogu pripremiti i dan ranije pa poneti na posao. Time se dobija više vremena tokom užurbanog jutra.

unplash

Kora od banane može da ima višestruku blagodet po naše zdravlje 

Evo kako se kora može uneti u organizam na najlakši i najefikasniji način. 

- Koru banane najpre skuvajte da omekša i ubacite je u smuti ili neku smesu za kolače u koje se inače stavlja banana. Kora neće promeniti ukus jela, već će mu samo dodati "volumen". Ako pravite smuti, ubacite u njega celu bananu i krajeve kore koje ste prethodno sitno naseckali. Kuvanu koru možete ubaciti u mafine i banana hleb - istakla je Barelova. 

BONUS VIDEO: 

Komentari (0)