Zanimljivosti

ONA JE NAJMLAĐA MILIJARDERKA NA SVETU! Evo kako je stekla OGROMNO bogatstvo!

Planetarno poznata pevačica Rijana, koja ima samo 34 godine, prema podacima Forbsa je postala najmlađa milijarderka na svetu, s bogatstvom stečenim isključivo sopstvenim radom.

11.07.2022 21:00

ONA JE NAJMLAĐA MILIJARDERKA NA SVETU! Evo kako je stekla OGROMNO bogatstvo!
Tanjug/AP

Pevačica i uspešna poslovna žena Rijana (34), koja je sredinom maja po prvi put postala mama, i zvanično je najmlađa milijarderka na svetu koja je novac stekla sopstvenim radom.

Njeno bogatstvo se procenjuje na 1,4 milijarde dolara, podaci koje je objavio čuveni Forbs.

- Pevačica rodom sa Barbadosa muzičku karijeru je započela 2005, a stečeni novac je pametno ulagala i za samo 22 godine dogurala do milijarderke - ocenili su mnogobrojni američki mediji. 

Kako se obogatila?

Svoju poslovnu imperiju Rijana je počela da gradi u muzičkim vodama. Posle brojnih hitova poput "Umbrella", "Disturbia" i "Rude Boy", a zbog kojih se popela na vrh Bilbordove liste i osvojila čak 9 Gremi nagrada, proradio je njen preduzetnički instinkt. Novac zarađen od muzike najpre je uložila u svoju kozmetičku liniju i postala izvršna direktorka i suvlasnica kompanije, zajedno s konglomeratom luksuzne robe LVMH, kozmetičke linije Fenti i Fenti Bjuti. To joj je donelo ogromnu zaradu.

Kreirala je više od 50 nijansi raznih kozmetičkih preparata sa širokim spektrom, za sve tipove kože. Stručnjaci ističu da je napravila revoluciju u kozmetičkoj industriji, a žene širom sveta pohrlile su da kupe njene proizvode. Rijnanin brend uključuje mnogobrojne proizvode za šminkanje, od ruževa za usne, do pudera za isticanje ženske lepote.

Rijana ima 30% udela u svojoj liniji donjeg veša pod imenom Savadž X Fenti, od kog je zaradila 550 miliona dolara samo u  2020. Prema proceni ekonomista, ta njena kompanija vredi 3 milijarde dolara.

Pored toga, Rijana stoji i iza brenda Fenti skin, koji je lansirala pre 2 godine, i koji je odvojen od njenih ranijih kozmetičkih linija. Ovog puta fokusirala se na proizvode za čišćenje i negu lica kao što su tonici, kreme za sunčanje, serumi za podmlađivanje i još mnogo toga.

Sa matičnom korporacijom LVMH ona je 2019. pokrenula modnu liniju Fenti, ali ju je samo 2 godine kasnije ugasila jer nije bila zadovoljna rezultatima. Po svemu sudeći, pevačica sa Barbadosa ne samo da ima istančan njuh za biznis, a koji podrazumeva kad i gde treba ulagati novac, već zna i kad treba da se povuče iz određenog posla ukoliko on ne donosi novac.

Koje dame su još na listi?

Kao najbogatija žena na svetu koja je mlađa od 40 godina, Rijana je više puta isticala da nije zaboravila svoje detinjstvo i koliko se borila da uspe. Ona smatra da novac ne donosi sreću, već da ga treba iskoristiti da pomognete drugim ljudima.

- Moj novac nije za mene. Uvek je tu pomisao da mogu da pomognem nekom drugom. Svet vas zaista može naterati da verujete da su pogrešne stvari prioritet i čini da vam zaista nedostaje srž života, ono šta znači biti živ - rekla je mlada pevačica u jednom od intervjua.

Pored nje, na listi najbogatijih žena na planeti koje su novac zaradile same nalaze se Kim Kardašijan i Kajli Džener. Kajli koja po proceni Forbsa sada poseduje 600 miliona dolara.

Inače, magazin Forbs koji se bavi procenom imovine najbogatijih ljudi na planeti i čije se informacije bez pogovora uzimaju kao tačne, nije baš toliko nepogrešiv.

Podsećamo, oni su 2019. za najmlađu milijarderku na svetu proglasili Kajli Džener koja je u tom trenutku imala samo 21 godinu pa je, kako se verovalo, nadmašila i Marka Zakerberga, osnivača Fejsbuka. On je prvu milijardu zaradio sa 23 godine.

Međutim, posle detaljnih provera, ispostavilo se da Kajli ima 100 miliona manje, odnosno da je u tom trenutku njeno bogatstvo zasnovano na kozmetičkim proizvodima vredelo 900 miliona dolara što je za 300 miliona više nego što iznosi danas. 

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)