Nije samo moda

NIKO NE ZNA ZAŠTO POSTOJE MAŠNICE NA ŽENSKIM GAĆICAMA: Pogledajte donji veš i primetićete ih svuda!

Znate li namenu mašnica na ženskim gaćicama? Ne, one nisu samo ukras, već imaju i praktičnu primenu!

24.11.2021 14:48

NIKO NE ZNA ZAŠTO POSTOJE MAŠNICE NA ŽENSKIM GAĆICAMA: Pogledajte donji veš i primetićete ih svuda!
pexels.com

Ženske gaćice danas dolaze u različitim oblicima, dezenima, materijalima i bojama, a čini se kao da sve bez izuzetka imaju mašnicu sa prednje strane. Ipak mašnica nije tu samo zbog estetike, već ima i praktičnu primenu mada dosta zanemarenu. 

Većina žena ne zna zašto se baš napred nalazi mašna, zato se portal Srećna republika potrudio da nađe odgovor na to pitanje. 

Ranije gaćice nisu bile toliko prilagodljive obliku ženskog tela, te je bilo neopono da se one na neki način pričvrste za telo. Savršeno idejno rešenje bio je lastiš koji bi se na kraju vezao u mašnicu, a kako je teško mašnicu vezati na leđa, logičnije je bilo da se ona stavi napred. 

Ipak, one su imale još jednu svrhu. Naime, kako nije postojalo dobro osvetljenje koje bi ženama pomoglo da uveče vide koja strana ide napred, a koja pozadi, mašnica je ženama mnogo olakšavala posao.

Ovaj spoj lepog i korisnog opstao je do danas, pa se sada mogu naći razne varijacije na temu, te umesto mašnica ponekad imate cirkon ili srculence, ali namena ostaje ista.

Komentari (0)