Lice

NANESITE JOGURT NA LICE I SAČEKAJTE! Ovako nešto sigurno niste očekivali

Da li znate da je jogurt izvrstan "preparat" u nezi kože? Možda vam se čini da je dovoljno popiti ga za doručak, ali njegova svojstva i primena daleko su veći.

13.05.2022 19:00

NANESITE  JOGURT NA LICE I SAČEKAJTE! Ovako nešto sigurno niste očekivali
shutterstock.com

Ne moramo posebno isticati uticaj koji jogurt kao namirnica ima na naše zdravlje. S velikim sadržajem kalcijuma i raznih vitamina, jogurt je poželjan na stolu za vreme obroka jer je namirnica koja značajno utiče na zdravlje kostiju, ali i na čitav organizam. Pored toga, on je odličan probiotik i svi koji imaju problem sa probavnim sistemom rado ga konzumiraju.

Ipak, pored hranljivih svojstava, nije svima poznato koliko ta mlečna namirnica čini čuda kada su nega i lepota u pitanju. Naime, da biste imali zdravu, negovanu i kožu koja odiše svežinom nekada zaista ne morate posećivati kozmetiče salone i drogerije. Sve što vam treba jeste ta zdrava namirnica pomoću koje će vaš ten zablistati. Evo šta sve možete učiniti za svoju kožu pomoću jogurta kako bi duže ostala zdrava i negovana.

Eliminiše tamne krugove oko očiju

Da li ste se probudili i posrnuli za šminkom kako bi naneli korektor jer kolutovi oko očiju deluju zastrašujuće? Za sve one koji su navikli da dugo budu budni, neminovno je da će posledica biti. Naravno, tu su i podočnjaci. Nanošenje jogurta značajno će ublažiti vidljivost tih nedostataka i osvežiti kožu zbog toga što on obiluje vitaminom B koji smanjuje podočnjake.

unsplash.com

Lice bez fleka i tamnih kolutova je moguće uz pomoć jogurta

Ujednačava ten

Jogurt neće eliminisati fleke i mladeže na licu, ali dokazano je da će ih njegovo svakodnevno nanošenje učiniti manje vidljivim. Za masku koja vam je potrebna kako biste taj posao odradile, ne treba vam gomila proizvoda. Dovoljne su do dve kašike jogurta u koji ćete dodati nekoliko kapi limunovog ili pomorandžinog soka. Kiselina koja se nalazi u tom voću pomaže u ujednačavanju tena, a on će svakako time i da posvetli.

unplash

Blistav i ujednačen ten, san je svake žene

Akne će nestati

Oni koji se bore sa tim problemom znaju najbolje kakva je muka pronaći adektavan tretman za njegovo rešavanje. Uporne bubuljice javljaju se kada se pora na koži zapuši i u njoj se natalože mrtve ćelije. Akne neretko mnogima ostavljaju ožiljke i to za mnoge ume da bude traumatično iskustvo. Nije strano da je jogurt odličan u toj borbi jer je jedan od glavnih sastojaka mnogih lekova i maski za lice. Zbog dejstva koje ima na mikrobe i bakterije on je i odličan u borbi protiv svega ostalog što narušava izgled i zdravlje kože.

Odmorniji izgled

Ukoliko nanesete samo jednu šolju jogurta dnevno na kožu, vaše lice će zablistati jer vitamini iz grupe B podstiču cirkulaciju i stvaranje proteina. Pored toga on hladi i hidrira lice, pa je blistav ten zgarantovan.

Briše bore

Osim starenja, bore se mogu dobiti i iz drugih razloga. Zagađivači, izlaganje suncu, pa i nezdrava hrana imaju uticaj na izgled kože, ali i tome se može stati na put. Jogurt sam ili u kombinaciji s medom kao maska čini čuda za lice. Njegovi sastojci su odlični u borbi protiv slobodnih radikala koji štete koži na način da joj oduzimaju kiseonik, remete metabolizam i ubrzavaju proces starenja. Maska napravljena od kašike jogurta, kašike meda, pola kašike banane i pola soka od narandže čine čuda za mladolikost kože. Jogurt i med smanjuju pore, a banana hidrira naboranu kožu i vraća joj mladolikost i sjaj.

shutterstock.com

Pored toga što će zaštiti vašu kožu od starenja zbog izlganja suncu, jogurt pomaže da zalečite opekotine od sunčanja

Leči opekotine

Želja za lepim i tamnim tenom nažalost nekada je veća od saznanja da prekomerno izlaganje sunčevim zracima šteti koži i da se mogu javiti opekotine od neadekvatnog sunčanja. Iako postoje kreme i melemi koji leče i taj problem, mnogi znaju za lekovita i umirujuća svojstva jogurta za kožu oštećenu Suncem. Ta namirnica joj vraća hemijsku ravnotežu, a cink koji se nalazi u jogurtu ima antiflamatorna svojstva, odnosno deluje protivupalno na kožu.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)