Zanimljivosti

DETALJ UKAZAO NA NESREĆU ČARLSA I DAJANE: Pre 43 godine svet je gledao bajkovito venčanje, niko nije znao njihovu tajnu

Neobično ponašanje para u intervju pred svadbu sve govori.

29.07.2024 10:13

DETALJ UKAZAO NA NESREĆU ČARLSA I DAJANE: Pre 43 godine svet je gledao bajkovito venčanje, niko nije znao njihovu tajnu
PA / PA Images / Profimedia

Pre tračno 43 godine 29. jula 1981. oči celog sveta bile su uprte u bajkovito venčanje u Londonu tadašnjeg britanskog princa Čarlsa i njegove mlade i lepe neveste Dajane Spenser. Plavokosa lepotica tek zakoračila u dvadesete blistala je u raskošnoj venčanici rumenih obraza ne sluteći da će joj se život vrlo brzo pretvoriti u pakao. 

Kako piše britanski The Sun, mlada i neiskusna princeza Dajana nije ni znala u šta se upušta. Od prvog trenutka sve je upućivalo na nesreću, ali to mladoj princezi niko nije rekao. 

Prosidba bez romantike 

Pre prosidbe Čarls i Dajana se praktično nisu ni poznavali. Videli su se samo 12 puta, a sam prestolonaslednik bio je pod ogromnim pritiskom da pronađe odgovarajuću devojku za brak. On je tada već uveliko bio u tajnoj vezi sa Kamilom, svi na dvoru su to znali, uključujući i kraljicu Elizabetu, svi osim naravno Dajane. 

Čak i njegova prosidba bila je sve samo ne romantična. Kao princ i prestolonaslednik Čarls je imao na raspolaganju sve što mu potrebno za najromantičniju prosidbu, ali on to nije uradio. Odveo je u staklnik iza Vindzora i zaprosio je.

Tanjug/AP

Umesto romatične prosidbe Čarls se ponašao kao da je sklopio posao

 

Govoreći u dokumentarcu Kanala 5 kraljevski stručnjak Ingrid Stjuard opisala je ovaj čin kao vrlo neromantičan. Na Čarlsovu prosidbu usledila je potpuno neočekivana reakcija mlade Dajane.

- Ona je prasnula u smeh! Nije mislila da je to najromantičnija ponuda, ali je princ ipak zaprosio - ispričala je ona.

Prema rečima kraljevog biografa Kristofera Vilsona ona nije ni slutila šta je čeka u braku.

- Sama Dajana se u kasnijim intervjuima prisetila Čarlsovih reči i ponašanja na dan prosidbe. Umesto romantičnih reči i izjava ljubavi  Čarls joj je tada rekao: "Da li shvataš da ćeš jednog dana biti kraljica?" A ona je bila zaljubljena i verovala je da je to ljubav - kazao je Vilson.

Nakon samog čina prosidbe Čarls nije uhvatio za ruku svoju buduću nevestu, niti je pokazao bilo kakvu nežnost. Jednostavno su se vratili u zamak a on je odmah pozvao kraljicu. 

- Pozvao je majku telefonom i rekao:" Tražila si da se oženim sa nekim i ja ću to uraditi. Našao sam ženu koju ću oženiti" - kazao je tad Čarls. Ovakve reči svakako nisu odraz emocija i ljubavi, ponašao se kao da je sklopio posao, a ne zaprosio devojku koja će mu biti žena i majka njegove dece - dodao je Vilson.

Tokom narednih nekoliko meseci, Dajana je postajala sve nervoznija kako je rastao pritisak zbog venčanja veka i već tada je bilo jasno da između njih dvoje postoje ogromne razlike, ali ona nije mogla nazad.
5 sekundi sve govori.

Credit: LFI/Photoshot / Avalon / Profimedia

Dajana je prošla pakao u braku sa Čarlsom

 

Voditeljka BBC News Anđela Ripon i Endrju Gardener intervjuisali su Čarlsa i Dajanu tik pred venčanje. Mnogo godina kasnije Anđela je shvatila da je njihov govor tela bio jasan i da tu neće biti sreće.

Anđela i Endru su morali da se pridržavaju unapred odobrenih pitanja. U to vreme ceo svet je verovao da je u pitanju prava ljubavna priča ne sluteći da je par uoči venčanja sve samo ne srećan.

- Gledala sam taj intervju i već tad je bilo jasno da nije u pitanju srećan i zaljubljen par. U poslednjim trenucima intervjua poželela sam im sreću do kraja života. čarls je pogledao Dajanu koja je zurila u pod. Taj izraz na Dajaninom licu na kraju dovoljno govori. Možda je trebalo da pročitamo mnogo više u tih 5 sekundi na kraju intervjua. Ukazivalo je na nevolje koje su kasnije došle - rekla je Anđela. 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)