Zanimljivosti

DAJANI JE SESTRA NAMESTILA ČARLSA I UNIŠTILA ŽIVOT: Otkriven Sarin plan, evo kako se izvukla iz kandži kraljevske porodice

Zapečatila joj sudbinu.

20.05.2024 18:01

DAJANI JE SESTRA NAMESTILA ČARLSA I UNIŠTILA ŽIVOT: Otkriven Sarin plan, evo kako se izvukla iz kandži kraljevske porodice
Credit: © Bandphoto / UPPA/Photoshot. / Avalon / Profimedia

Ledi Sara Mekorkodel, nekada Spenser, proslavlja 44. godišnjicu braka sa farmerom Nilom Mekorkodelom. Međutim, njen život je mogao da krene potpuno drugačijim putem jer je nekada bila u vezi sa kraljem Čarlsom III, koga je kasnije upoznala sa svojom sestrom  princezom Dajanom.

Kraljevska veza

Davne 1977. godine, tada princ Čarls, a sada kralj, je pokazao interesovanje za Saru na proslavi u dvorcu Vindzor, i nakon toga su viđeni zajedno na raznim događajima. Uprkos medijskim spekulacijama, Sara je demantovala mogućnost veridbe, tvrdeći čvrsto da će se udati samo iz ljubavi. Opisala je Čarlsa kao romantičnog, ali je održavala svoju nezavisnost tako što ga je uvek oslovljavala sa titulom "gospodine".


Bilo je u velikoj porodičnoj kući Spenserovih u Altorpu, Severnomptonšir, gde je Sara upoznala svoju sestru Dajanu sa Čarlsom. U to vreme, Dajana je imala samo 16 godina. Sara je šaljivo preuzela ulogu "Kupidona" u njihovom odnosu, koji se razvio tokom Dajaninog boravka u Londonu i privukao značajnu medijsku pažnju.

Tanjug/AP

Princezu Dajanu je sestra upoznala sa Čarlsom

Drugačiji put

Dok se Dajanina veza sa Čarlsom razvijala, Sara je upoznala Nila Mekorkodela, farmera i bivšeg oficira Koldstrim Garde. Venčali su se u skromnoj ceremoniji 1980. godine, pri čemu je Sara imala važnu ulogu u životu svoje sestre, posebno nakon njenog razvoda od Čarlsa i, nažalost, nakon njenog preranog odlaska.

Nakon Dajaninog odlaska, Sara je nastavila da neguje bliske odnose sa svojim nećacima, princem Vilijamom i Harijem. Pored Sare, Dijana ima još jednu sestru, Džejn, i brata, Čarlsa.

Priča o Ledi Sari Mekorkodel pruža fascinantan uvid u dinamiku kraljevske porodice i značajnu ulogu koju je odigrala u životima svoje sestre i budućeg kralja Engleske

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)