Zanimljivosti

HARI STIŽE U LONDON, ČARLS MU ZADAJE BOLAN UDARAC: Nova drama na britanskom dvoru!

Princ nije mogao ni da nasluti ovakav potez svog oca.

30.04.2024 14:26

HARI STIŽE U LONDON, ČARLS MU ZADAJE BOLAN UDARAC: Nova drama na britanskom dvoru!
Tanjug/Daniel Leal/Pool via AP, Tanjug/AP

Princ Hari treba da se vrati u London za nekoliko dana, ali izgleda da možda neće imati priliku da se sastane sa svojim ocem kraljem Čarlsom III. Prema izveštajima britanskih medija, verovatnoća za dug sastanak je veoma mala jer kralj Čarls III ima puno obaveza. Poseta princa je u vezi sa nadolazećom ceremonijom obeležavanja 10. godišnjice Igara Inviktus. On će prisustvovati službi zahvalnosti u katedrali Sv. Pavla u Londonu u sredu, 8. maja, gde se očekuje da će održati govor.

Telegraf je izvestio da je malo verovatno da će kralj primiti princa zbog njegovog povratka na javne dužnosti koji se poklapa sa Harijevim dolaskom u Englesku. Izvori su ukazali da kralj Čarls ima pun raspored, uključujući sastanak sa premijerom na dan Harijevog dolaska. To ostavlja malo prostora za sastanak između njih dvojice. Takođe, nije očekivano da će se Hari sastati sa svojim bratom Vilijamom i Kejt, koja trenutno prolazi kroz lečenje zbog bolesti.

shutterstock.com, profimedia

Napet odnos između prinčeva Vilijama i Harija

Razdor između braće

Napeta veza između ova dva brata već je godinama dobro dokumentovana. Bez obzira na to, Hari i Megan su javno uputili svoje najbolje želje Kejt kada je objavila svoju bolest, što ukazuje na gest dobre volje uprkos postojećim tenzijama.


Zaključno, prinčev nadolazeći dolazak u London za ceremoniju Igara Inviktus obećava da će biti značajan događaj, ali izgleda da porodični sastanci možda nisu na dnevnom redu zbog punog rasporeda kralja Čarlsa i postojećih tenzija između kraljevskih braće.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)