Zanimljivosti

PROPAO PLAN KRALJEVSKE PORODICE: Sve zavisi od Vilijama, ovome se niko nije nadao (FOTO)

Monarhija je u krizi.

17.04.2024 17:51

PROPAO PLAN KRALJEVSKE PORODICE: Sve zavisi od Vilijama, ovome se niko nije nadao (FOTO)
Profimedia, Shutterstock

Princ Vilijam i njegov desetogodišnji sin, princ Džordž, u sredu uveče prisustvovali su fudbalskoj utakmici na stadionu Villa Park u Birmingemu kako bi bodrili svoj omiljeni tim Aston Vilu. Veče su proveli u pozitivnom raspoloženju i delovalo je kao da im je upravo to bilo potrebno usled loših vesti koje su ih zadesile kada je otkriveno da Kejt Midlton ima rak.

Ovo je bio zaslužen predah za Vilijama. U proteklih nekoliko meseci, budući kralj se suočio sa nizom ličnih i profesionalnih teškoća nakon što su mu supruzi, princezi Kejt Midlton i ocu kralju Čarlsu III dijagnostikovali rak i to u razmaku od nekoliko nedelja. Sa dvoje najistaknutijih članova kraljevske porodice van igre, Vilijam preuzima trostruku ulogu, zamenjujući Kejt i Čarlsa tokom zvaničnih događaja, dok istovremeno vodi brigu o kući sa Džordžom, princezom Šarlotom (8) i princem Lujem (5), dok im se mama bori sa preventivnom hemioterapijom.

Monarhija u krizi

Nije tajna da je monarhija trenutno u krizi. Od preuzimanja prestola nakon smrti kraljice Elizabete II u septembru 2022. godine, Čarls (75) video je kako njegov plan da smanji monarhiju izaziva kontraefekat. Prema rečima kraljevskog istoričara Gereta Rasela, "Uvek se očekivalo da će Čarls imati troje braće i sestara koji obavljaju kraljevske dužnosti, i dvoje dece sa njihovim suprugama koje će takođe raditi, i to bi bila održiva osnova".

Kraljevska porodica nedavno je doživela značajne promene, koje su ostavile veoma primetne praznine u njenim redovima. Niko ne zavidi na Vilijamovom položaju.

- Ima malu decu, bolesnu ženu i bolesnog tatu i sećanja da je rano izgubio mamu, princezu Dajanu. Puno je na kocki i potrebna mu je podrška - kaže kraljevska biografkinja Tesa Danlop za US Magazin.

AP Photo/Seth Wenig

Megan Markl i princ Hari napustili su kraljevsku porodicu

Princ Hari i Megan Markl započeli novi život u Kaliforniji

Princ Hari i njegova supruga Megan Markl, napustili su Veliku Britaniju i svoje kraljevske dužnosti kako bi započeli novi život u Kalifornija. Ova odluka je izazvala dosta pažnje u javnosti i pokrenula mnoge polemike o njihovoj ulozi u kraljevskoj porodici i njihovom odnosu sa medijima.

Princ Andreu u problemima zbog optužbi za seksualni napad

Tokom 2022. godine princ Andru, mlađi brat kralja Čarlsa, doživeo je veliki pad u javnom mnjenju nakon što su mu oduzeti vojnička titula i pokroviteljstva. Razlog tome su optužbe jedne žene da ju je seksualno napastvovao početkom 2000-ih. Ova situacija dodatno je istaknuta u novom Netflix filmu "Scoop", u kojem glavnu ulogu tumači Džilijen Anderson, a koji se bavi prinčevim katastrofalnim intervjuom za BBC 2019. godine, u kome je olako pokušao da minimizira svoje prijateljstvo sa pokojnim osuđenim pedofilom Džefrijem Epsteinom.


Ove promene su izazvale veliku pažnju javnosti i pokrenule brojne rasprave o budućnosti kraljevske porodice i njenom ugledu.

- Sada imate kralja i princezu od Velsa koji se bore protiv raka u isto vreme - napominje  Rasel.

 

BONUS VIDEO:

Komentari (0)